;
Sunday Afternoon Jazz ft. Julya Lo’ko + Jared Grant Met Julya Lo'ko - Shunya Deva-
zondag 15 jul ‘18
open: 15:30u | start: 15:30u
vvk € 7,50 | deur € 7,50
muziek | Kleine zaal

Denk je aan muziek in ’t Gooi, dan denk je waarschijnlijk direct aan jazz. Opmerkelijk genoeg zijn er in Hilversum echter maar weinig plekken waar je als jazzliefhebber naartoe kunt. Gelukkig biedt Podium de Vorstin voor ieder wat wils! Geniet om de maand van een ontspannen Sunday Afternoon Jazz onder leiding van niemand minder dan pianist Paul Poulissen!


Shuyna Lo’ko (Shunya Deva)
Julya Lo’ko is van Moluks-Indonesische origine (Molukse vader, Indonesische moeder). Samen met haar broer Eddy richt ze in 1974 de band Cheyenne op, waar ze grotendeels verantwoordelijk is voor de composities en arrangementen. De funk/jazz/rockband Cheyenne is zeer succesvol op de podia.  Naast Cheyenne werkt Julya ook aan andere projecten. Ze neemt een duet op met Tony Sherman Too Big For Words, wat hun een top-40 hit oplevert in 1976. Onder de naam Suara Maluku Band maakt ze in 1980 de plaat Ambon Manis é met Neppy Noya, Daniël Sahuleka, Chris Latul en Ais Lawalata. Deze plaat bevat moderne bewerkingen van traditioneel Indonesisch materiaal.

Samen met Astrid Seriese en Mathilde Santing wint Julya in 1985 het Belgische Knokke-festival. Julya zelf ontvangt ook nog eens de tweede Persoonlijkheidsprijs. Ze zingt in datzelfde jaar als leading lady bij de band Labyrinth van Jasper van ’t Hof en Cesar Zuiderwijk. De song Help me Out wordt genoteerd in de Amerikaanse Top 100. In 1985 zingt ze op televisie en live met Billy Preston. In dit jaar krijgt ze de Zilveren Harp van de Stichting Conamus. In 1986 toert ze als leading lady met Jan Akkerman en Ad van den Berg door Nederland en Duitsland.

Samen met Angela Groothuizen en Mildred Douglas presenteert Julya in het najaar van 2001 en het voorjaar 2002 het programma Message in a Bottle. Op geheel eigen wijze brengen zij nummers van Sting ten gehore in de Nederlandse theaters. Het publiek is razend enthousiast. Gelijktijdig verschijnt de cd met dezelfde titel.In het voorjaar 2006 pakken de drie dames Angela Groothuizen, Berget Lewis en Julya de draad weer op. Zij hebben de smaak te pakken, samen met hun geweldige muzikanten. Ditmaal zingen zij de legendarische liedjes van het Woodstockfestival in hun programma Woodstock. Dat doen ze nog eens over in maart 2008.

Jared Grant
Wanneer je de muziek van Jared Grant hoort doet dit je direct denken aan de ritmische soul, funk en R&B uit van de jaren 70 en de early 80’s. Een periode waarin Grant zich dan ook erg thuis zou voelen. Geïnspireerd door grootheden als James Brown, Michael Jackson, Stevie Wonder en Prince heeft Jared Grant een geheel eigen sound die niet onopgevallen is gebleven. Grant stond op poppodia als 013, Bird, Grounds en Paradiso. Hij zong een duet met Trijntje Oosterhuis en zong samen met de Britse zangeres Eliza Doolittle een nummer op de nationale radio. Verder stond hij in het voorprogramma van Alain Clark en wist een avond te vullen in de North Sea Jazz Club met Léon Ware.

Dansen en entertainen zit bij Jared Grant in het bloed. Grant maakt er op het podium dan ook een groots feest van! Niet voor niets dat Jared Grant eind 2012 naast de 3e prijs ook de publieksprijs van de Music Matters Awards in ontvangst mag nemen. Naast optreden, werkt Jared Grant met o.a. producer Albert “Rajan Music” Halim en de Grant band aan nieuwe songs voor zijn E.P / album.

Paul Poulissen
Paul Poulissen bewijst keer op keer de perfecte aanvoerder van Sunday Afternoon Jazz en de ideale begeleider om zijn collega musici te laten schitteren. Onder andere fluitist en hammondorganist Thijs van Leer, saxofonist Hans Dulfer, trompettist Ruud Breuls en de vocalisten Laura Fygi en Johnny Rosenberg namen eerder al deel aan de sessies. Vaste leden van de jazzmiddag zijn drummer Bob Schimscheimer, contrabassist Mark Dekkers, Martijn Luttmer op de mondharmonica, en pianist en begeleider Paul Poulissen. Samen zorgen zij voor een opbeurende jazzmiddag die door de wisselende musici steeds anders klinkt.


Tijdmasjien vr 20 jul ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify