;
Sunday Afternoon Jazz ft. Greetje Kauffeld & Ben Sims & Tom Beek Onder leiding van Paul Poulissen
zondag 20 mei ‘18
open: 15:30u | start: 15:30u
vvk € 7,50 | deur € 7,50
muziek

Geniet om de maand van een ontspannen Sunday Afternoon Jazz onder leiding van niemand minder dan pianist Paul Poulissen. Op zondag 20 mei hebben we naast legendarische jazzzangeres Greetje Kauffeld, óók Ben Sims en Tom Beek op bezoek!

Greetje Kauffeld
De legendarische jazzzangeres Greetje Kauffeld is op 20 mei de grote gastartiest van Sunday Afternoon Jazz. Greetje Kauffeld startte haar carrière als soliste bij The Skymasters op 1 februari 1957. Al snel werd ze ook buiten de landsgrenzen bekend. In 1961 deed ze voor Nederland mee aan het Eurovisiesongfestival met het liedje ‘Wat een dag’. Het leverde haar dat jaar een 10e plaats op. Ze werkte samen met onder anderen Joey Bishop, Herb Ellis en Ray Brown. Toen ze haar veertigjarig jubileum als professioneel muzikant vierde, werd ze koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en ontving ze op het North Sea Jazz Festival de prestigieuze BIRD-Award. In november 2014 kreeg ze de Edison Jazz Oeuvreprijs Nationaal, deze werd tijdens het televisieprogramma Tijd voor MAX aan haar uitgereikt.

Ben Sims
Hij begon zijn professionele zangcarrière in 1964 in San Fransisco met een vijfkoppige band die “The Persidioes” heette. Ze speelden onder andere in de beroemde Fillmore West en in het publiek zaten beroemde muzikanten als Jimi Hendrix, Janis Joplin, Tower of Power en Richie Havens. We hadden een backup act in Sly and the Family Stone die net begonnen waren. Sly was toendertijd nog een disc jockey. Zijn motto luidt: Muziek is de levensader voor vrede en liefde. “Let it flow”. Dit gaat zondagmiddag goed komen..

Tom Beek
Met zijn persoonlijke, gedreven geluid en zijn krachtige, lyrische speelstijl die genres overstijgt, schittert saxofonist Tom Beek als solist en begeleider al meer dan 25 jaar in de eredivisie van de Nederlandse pop-, theater-, jazz- en studiowereld. Als sideman maakte hij naam bij de grootste Nederlandse artiesten, van Michiel Borstlap, Karin Bloemen en Sven Hammond Soul tot Rob Madna, Trijntje Oosterhuis, Kasper van Kooten en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij maakt(e) deel uit van tientallen succesvolle groepen en speelt sinds 1994 vrijwel elk jaar op North Sea Jazz. In eigen beheer maakte hij al vier cd’s onder eigen naam: White and Blue (2005), Live under the Sun (2007), Big Time (2009) en Bliss (2012). apostrofe RMet zijn eigen bands toert hij regelmatig door het land. De herkenbare sax van Tom is regelmatig te horen in films, tv-tunes, commercials en op zo’n 170 cd’s.

Paul Poulissen
Paul Poulissen bewijst keer op keer de perfecte aanvoerder van Sunday Afternoon Jazz en de ideale begeleider om zijn collega musici te laten schitteren. Onder andere fluitist en hammondorganist Thijs van Leer, saxofonist Hans Dulfer, trompettist Ruud Breuls en de vocalisten Laura Fygi en Johnny Rosenberg namen eerder al deel aan de sessies. Vaste leden van de jazzmiddag zijn drummer Bob Schimscheimer, contrabassist Mark Dekkers, Martijn Luttmer op de mondharmonica, en pianist en begeleider Paul Poulissen. Samen zorgen zij voor een opbeurende jazzmiddag die door de wisselende musici steeds anders klinkt.


Vragen Vuurtje di 22 mei ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify