;
Sunday Afternoon Jazz ft. Franklin Brown & Rosanna Hofman
zondag 21 mei ‘17
open: 15:30u | start: 15:30u
vvk € 7,50 | deur € 7,50
muziek | Podium de Vorstin

Wat is er nu fijner op een zondagmiddag dan heerlijk ontspannen met een lekker drankje en fijne muziek? Geniet om de maand van Sunday Afternoon Jazz onder leiding van Paul Poulissen. Deze editie zijn Franklin Brown en Rosanna Hofman uitgenodigd.

Franklin Brown
franklin-brown-1
In 1996 won Franklin Brown samen met Maxine het Nationaal Songfestival met het liedje De eerste keer. Het duo vertegenwoordigde daarop Nederland op het Eurovisiesongfestival in Oslo. Daar eindigen ze op de zevende plaats. De single De eerste keer behaalde als hoogste plaats in de hitlijsten de 3e plek en werd daarmee de hoogste genoteerde songfestival hit van de afgelopen 30 jaar. Na het songfestival gingen Maxine en Franklin Brown als soloartiest verder. In 2005 begon hij op te treden met zijn eigen showorkest. The Las Vegas Show Orchestra in een 10 koppig orkest onder leiding van Pieter van den Dolder en dit orkest wordt regelmatig aangevuld met strijkers.Brown speelde grote rollen in diverse shows van Frank Wentink in Studio 21 te Hilversum.

Nog steeds treedt hij regelmatig met Maxine op en noemt hij haar in interviews één van zijn beste vrienden. Naast de optredens heeft Franklin Brown zijn eigen evenementen en boekingsbureau opgezet, F.B. eye Productions. Samen met Maxine is hij ook nog lid van het songfestivalgroepje The EuroStars. Ook de ex-songfestivaldeelnemers Marlayne, Esther Hart en Mandy Huydts maken deel uit van deze groep.Met zanger Mark Dakriet richtte hij de groep B.I.G. op, waar hij zanger Danny Sopacua bij haalde.

In 2007 namen Franklin Brown en Maxine voor het eerst in elf jaar weer een nieuwe single en cd op. De single werd gecomponeerd door John Ewbank en de tekst is van Franklin Brown. De cd is getiteld Steeds Weer. In 2011 schreef Franklin Brown samen met pianist Fred van Straten het liedje Me Again voor de speelfilm De Heineken Ontvoering. Franklin zong in deze film dit lied en verscheen op het podium als ‘De Jazzzanger’ samen met Rutger Hauer, die de rol van Freddy Heineken vertolkte. Op 30 april 2012 verschijnt de nieuwste single van het duo Franklin & Maxine getiteld Balsem voor het hart, geproduceerd door Piet Souer, die eerder de hitsingle De Eerste Keer voor het duo schreef. 2016 was het jubileum jaar voor het songfestival duo. 20 jaar na het songfestival nog steeds goed bevriend en nog steeds samen optreden. Ter gelegenheid van het 20 jarig jubileum werd de hit ‘De Eerste Keer” opnieuw opgenomen met als extra de samenwerking met 538 DJ Edwin Evers die onder de naam BICKEL een rap voor deze uitvoering van De Eerste Keer schreef en inzong.
Rosanna Hofman
In de jaren ‘ 80 was Rosanna een van de zangeressen van de band ‘Lobo and the Pearls’. In 1981 hadden zij een nummer 1 hit in de Nationale Hitparade en de BRT Top 30 met `The Caribbean Disco Show’, een medley van oude hits van Harry Belafonte. In het Verenigd Koninkrijk bereikte de plaat de 8e plaats.
Hierna sloot Rosanna zich aan bij de Vocal Group Sisters, zij waren vooral succesvol in de jaren ’90. Na een rustperiode van 11 jaar is deze groep weer terug in de schijnwerpers. Samen met The Ramblers, het meest fameuze dans- en jazzorkest dat Nederland ooit gekend heeft, en dit jaar 90 jaar bestaat, vieren zij dit met een feestelijke theatertour door Nederland.
Bij Sonny’s Inc, de grootste partyband van Nederland, is Rosanna een van de backing vocals. Ruim 24 jaar verzorgen zij optredens in binnen- en buitenland. Met een keur aan veelzijdige muziekgenres zoals Latin, pop, soul, funk, R&B, jazzy en Nederlandstalig. Maar altijd herkenbaar!
In 2003 startte ze haar solo-carrière en in 2006 neemt ze haar eerste album op met Hans Vermeulen in Thailand. Tussendoor (1999-2005) is zij actief als een van de vaste backing vocals van Gerard Joling en zingt zij in de groep EVE met o.a. Marlayne Sahupala. Ook René Froger en Lee Towers doen regelmatig een beroep op haar. Sinds 2015 heeft ze sterk het gevoel om meer de Jazzy kant op te gaan. Zij heeft inmiddels verschillende nummers van Sade, Dinah Washington, Etta James en Sarah Vaughan op haar repertoire. Het is haar op het lijf geschreven…

Paul Poulissen
Geboren en getogen in Hilversum kreeg Paul Poulissen al op zevenjarige leeftijd pianoles, vijf laar later volgde hij ook trompetles. Als kind speelde hij al bij de Leofanfare en OSO Brassband, daarna volgde hij een opleiding aan het conservatorium in trompet en lichte muziek piano en weer later ging hij aan de slag bij de Hilversumse Big Deal Bigband en Bigband Loenen van Gerbrand Westveen. In 1974 richtte Poulissen de jazzrock-formatie Gamma op.

Drie jaar later slaat hij de handen ineen met Frank Gort en Hans van der Schaft en ontstaat de band Drive, later Overdrive. In de ruim dertig jaar dat deze band bestond begeleidde de mannen diverse Nederlandse artiesten en toerden zij door Europa, Malawi, Singapore, Brunei en zelfs Hong Kong! Ook nu is Paul Poulissen nog steeds zeer actief en treedt hij met diverse combinaties op, die speciaal voor elke gelegenheid worden samengesteld.

Paul doet al 25 jaar jamsessies op diverse locaties in het Gooi en sinds 10 april 2016 begeleidt hij een serie jamsessies met professionals in de Vorstin.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Shirma Rouse vr 26 mei ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify