;
Sunday Afternoon Jazz olv Paul Poulissen Ft. Eddie Conard, Sazz Leonore & Conny van Bergen
zondag 19 nov ‘17
open: 15:30u | start: 15:30u
vvk € 7,50 | deur € 7,50
muziek

Denk je aan muziek in ’t Gooi, dan denk je waarschijnlijk direct aan jazz. Opmerkelijk genoeg zijn er in Hilversum echter maar weinig plekken waar je als jazzliefhebber naartoe kunt. Gelukkig biedt Podium de Vorstin voor ieder wat wils! Geniet om de maand van een ontspannen Sunday Afternoon Jazz onder leiding van niemand minder dan pianist Paul Poulissen! Deze editie ontvangt hij de de bijzondere gasten Eddie Conard, Sazz Leonore en Conny van Bergen voor een heerlijke middag jazz!

Paul Poulissen bewijst keer op keer de perfecte aanvoerder van Sunday Afternoon Jazz en de ideale begeleider om zijn collega musici te laten schitteren. Onder andere fluitist en hammondorganist Thijs van Leer, saxofonist Hans Dulfer, trompettist Ruud Breuls en de vocalisten Laura Fygi en Johnny Rosenberg namen eerder al deel aan de sessies. Vaste leden van de jazzmiddag zijn drummer Bob Schimscheimer, contrabassist Mark Dekkers, Martijn Luttmer op de mondharmonica, en pianist en begeleider Paul Poulissen. Samen zorgen zij voor een opbeurende jazzmiddag die door de wisselende musici steeds anders klinkt.

Eddie Conard

Eddie is naast getalenteerd zanger en veel gevraagd percussionist ook nog eens zeer creatief componist en muziek vernieuwer.
In Nederland en ver daarbuiten staat hij bekend om zijn interpretatie van Jazz, Funk, Latin, Pop en Dance muziek. Hij deelde in het verleden het podium met uiteenlopende artiesten als Sting, Chaka Khan, The Pointer Sisters, Candy Dulfer, Toto, Al Jarreau , Soul Sister and Wall Street Crash e.v.a. Als Eddie het podium opgaat is het feest. Zijn enthousiasme, glamour, warmte en explosie aan energie maken bij een ieder wat los.

Sazz Leonore

Sazz Leonore, (27) Amsterdamse met Franse roots, ‘een pareltje’, roemen insiders. Het was logisch geweest wanneer ze na de middelbare school naar het conservatorium was gegaan. Niet dus, ze nam zangles bij onder meer Marjorie Barnes en ze studeerde in Miami. Een jaar lang werkte de zangeres aan repertoire voor haar album. Met een superbe kleine big band, waarin saxofonist Allard Buwalda en trompettist Ruud Breuls, werd haar debuutalbum ’Reckless Smile’ opgenomen in Studio2 in Blaricum.Een bejubelde release in de Amsterdamse North Sea Jazz Club volgde.
Momenteel staat Sazz met twee songs op de playlist van een Amerikaans Jazz station. Haar debuutalbum komt deze maand uit in de USA.
Het repertoire van Sazz, eigen songs gemengd met evergreens van haar idolen Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Sarah Vaughan en Michael Bublé.

Conny van Bergen

Niemand minder dan Conny van Bergen is als derde speciale gast toegevoegd aan deze editie van Sunday Afternoon Jazz! Van Bergen deelde in het verleden met haar heerlijke jazzstem het podium met wereldsterren als Tom Jones en Van Morrison, maar dat is nog maar een klein deel van haar succes. Deze geboren Hilversumse heeft al zeven kruisjes achter haar naam staan, maar zingt nog met evenveel passie en charme als ooit!

Paul Poulissen
Geboren en getogen in Hilversum kreeg Paul Poulissen al op zevenjarige leeftijd pianoles, vijf laar later volgde hij ook trompetles. Als kind speelde hij al bij de Leofanfare en OSO Brassband, daarna volgde hij een opleiding aan het conservatorium in trompet en lichte muziek piano en weer later ging hij aan de slag bij de Hilversumse Big Deal Bigband en Bigband Loenen van Gerbrand Westveen. In 1974 richtte Poulissen de jazzrock-formatie Gamma op.

Drie jaar later slaat hij de handen ineen met Frank Gort en Hans van der Schaft en ontstaat de band Drive, later Overdrive. In de ruim dertig jaar dat deze band bestond begeleidde de mannen diverse Nederlandse artiesten en toerden zij door Europa, Malawi, Singapore, Brunei en zelfs Hong Kong! Ook nu is Paul Poulissen nog steeds zeer actief en treedt hij met diverse combinaties op, die speciaal voor elke gelegenheid worden samengesteld.

Paul doet al 25 jaar jamsessies op diverse locaties in het Gooi en sinds 10 april 2016 begeleidt hij een serie jamsessies met professionals in de Vorstin.


Pechakucha Night do 23 nov ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify