;
Sunday Afternoon Jazz ft. Lo van Gorp + Efe Erdem Onder leiding van Paul Poulissen
zondag 18 nov ‘18
open: 15:30u | start: 15:30u
vvk € 7,50 | deur € 7,50
muziek | Kleine zaal

Denk je aan muziek in ’t Gooi, dan denk je waarschijnlijk direct aan jazz. Opmerkelijk genoeg zijn er in Hilversum echter maar weinig plekken waar je als jazzliefhebber naartoe kunt. Gelukkig biedt Podium de Vorstin voor ieder wat wils! Geniet om de maand van een ontspannen Sunday Afternoon Jazz onder leiding van niemand minder dan pianist Paul Poulissen! Lo van Gorp is special guest, samen met trombonist Efe Erdem.

Lo van Gorp
Lo van Gorp begon in zijn tienerjaren als saxofonist in vele pop- en jazzbands en besloot Lichte Muziek te gaan studeren aan het Hilversums Conservatorium. In 1997 kwam hij terecht in de band van Marco Borsato en maakt al tien jaar deel uit van de band van Trijntje Oosterhuis. Lo is sindsdien voornamelijk actief als zanger en behoort hij tot de meestgevraagde sessiemusici van Nederland. Regelmatig trad hij op met Candy Dulfer, Alain Clark, Edsilia Rombley, Edwin Evers Band en The New Amsterdam Orchestra. Ook verzorgt hij meestal de backing vocals bij het Metropole Orkest. Daarnaast werkte hij aan talrijke TV producties mee als: Het Metropole Orkest ontmoet…, Top2000 in concert, MAXProms, Ik hou van Holland en Memories.

Paul Poulissen bewijst keer op keer de perfecte aanvoerder van Sunday Afternoon Jazz en de ideale begeleider om zijn collega musici te laten schitteren. Onder andere fluitist en hammondorganist Thijs van Leer, saxofonist Hans Dulfer, trompettist Ruud Breuls en de vocalisten Laura Fygi en Johnny Rosenberg namen eerder al deel aan de sessies. Vaste leden van de jazzmiddag zijn drummer Bob Schimscheimer, contrabassist Mark Dekkers, Martijn Luttmer op de mondharmonica, en pianist en begeleider Paul Poulissen. Samen zorgen zij voor een opbeurende jazzmiddag die door de wisselende musici steeds anders klinkt. 

Efe Erdem
De Turkse trombonist Efe Erdem woont sinds 2008 in Rotterdam. Na zijn studie aan het Hacettepe Conservatory in Ankara studeerde hij in 2012 af bij Bart van Lier en Ilja Reingoud aan Codarts in Rotterdam.

Erdem speelt al vanaf jonge leeftijd in orkesten en bands en houdt ervan te improviseren. Het Re:Freshed Orchestra, Di-rect, Doe Maar en Anouk zijn een aantal van zijn vaste bands, maar hij speelde als sideman ook met talloze grote internationale namen als OJays, Billy Ocean, Marcus Miller, Benny Golson, Tony Allen, Knower, bandleden van Rolling Stones, Snarky Puppy, Roy Hargrove, Bilal en Robert Glasper.


Fools Garden zo 18 nov ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify