;
Sunday Afternoon Jazz ft. Peter Beets Onder leiding van Paul Poulissen
zondag 18 nov ‘18
open: 15:30u | start: 15:30u
vvk € 7,50 | deur € 7,50
muziek | Kleine zaal

Denk je aan muziek in ’t Gooi, dan denk je waarschijnlijk direct aan jazz. Opmerkelijk genoeg zijn er in Hilversum echter maar weinig plekken waar je als jazzliefhebber naartoe kunt. Gelukkig biedt Podium de Vorstin voor ieder wat wils! Geniet om de maand van een ontspannen Sunday Afternoon Jazz onder leiding van niemand minder dan pianist Paul Poulissen! Deze editie ontvangt hij Stochelo Rosenberg voor een heerlijke middag jazz.

Paul Poulissen bewijst keer op keer de perfecte aanvoerder van Sunday Afternoon Jazz en de ideale begeleider om zijn collega musici te laten schitteren. Onder andere fluitist en hammondorganist Thijs van Leer, saxofonist Hans Dulfer, trompettist Ruud Breuls en de vocalisten Laura Fygi en Johnny Rosenberg namen eerder al deel aan de sessies. Vaste leden van de jazzmiddag zijn drummer Bob Schimscheimer, contrabassist Mark Dekkers, Martijn Luttmer op de mondharmonica, en pianist en begeleider Paul Poulissen. Samen zorgen zij voor een opbeurende jazzmiddag die door de wisselende musici steeds anders klinkt. Tijdens deze editie geniet je dus van Stochelo Rosenberg!

Stochelo Rosenberg (Ja, inderdaad. Die ene van het Rosenberg Trio) begon op zijn tiende met gitaar spelen. Tamelijk laat voor een jongen uit een familie van muzikanten. Toen hij 12 jaar oud was won hij samen met zijn neef Nous’che Rosenberg en zijn vriend Rino van Hooydonk de eerste prijs in een TV contest voor kinderen. Menig platenmaatschappij was geïnteresseerd, maar de ouders van Stochelo wilde dat hun zoon opgroeide buiten de wereld van de glamour. Hij speelde echter wel in kerken en gipsy kampen door heel Europa.

Stochelo ontwikkelde zich van een getalenteerd maar verlegen gipsy jongetje naar een gitarist en componist van wereldklasse. In 1992 ontving hij zelfs een gouden gitaar van het magazine Guitarist als een reward voor het populariseren van de akoestische gitaar. Stochelo Rosenberg wordt beschouwd als een van de beste gitaristen, met zijn onberispelijke techniek, grote elegantie en zeer persoonlijk vibrato, een combinatie van virtuositeit en emotie.

Net als veel van zijn tijdgenoten, houdt Stochelo van improviseren, en net als veel van zijn voorgangers is hij op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij houdt ervan om nieuwe manieren van spelen uit te proberen, maar altijd met de solide onderbouwing van zijn eerste liefde: de muziek van Django Reinhardt.


Gimmick za 17 nov ‘18
Fools Garden zo 18 nov ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify