;
Tangarine | Uiteen DIT CONCERT IS VERPLAATST! - nieuw datum nog niet bekend!
zondag 14 okt ‘18
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 22,50 | deur € 22,50
muziek | Grote zaal

DIT CONCERT IS VERPLAATST NAAR EEN NADER TE BEPALEN DATUM!

Tangarine, de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks, komen naar de Vorstin met hun nieuwe theaterconcert Uiteen!

Wegens onvoorziene omstandigheden zijn wij helaas genoodzaakt om het concert van 14 oktober te verplaatsen naar een nog te bepalen datum. Iedereen met kaartjes is gemaild! Onze excuses. 

Het leven heeft de tweelingbroers uit elkaar gedreven. Ze delen nog altijd dezelfde tourbus en ze staan nog elke avond zij aan zij op het podium, maar hun levenswegen zijn van elkaar afgebogen. In 2017 hield de één zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander op hetzelfde moment stukliep. Het is voor het eerst in hun bestaan als eeneiige tweeling dat hun levens niet langer gelijk oplopen.

Deze wrange broederschap klinkt door in hun nieuwste theatertour en op hun nieuwste album. Net als voor hun vorige plaat gingen ze voor opnames naar de stad Tucson in de Amerikaanse staat Arizona. Daar in het woestijngebied ondergingen ze een muzikale metamorfose: Tangarine is niet langer een loepzuivere folkband. Hun muziek is grilliger en meeslepender geworden.

De typische blood harmony in hun tweelingzang is gebleven, maar dit keer eisen de gitaren meer spreektijd op. Middenin vertrouwd klinkende Tangarine-liedjes worden ineens zijwegen ingeslagen. De harmonie wordt dan opengescheurd door scherpe gitaarpartijen en onrustige afdwalingen over muzikaal rotsachtig terrein. Dit is de soundtrack van hun ontregelde broederschap.

Tangarines nieuwste plaat is de opvolger van de veelgeprezen albums There and back (2016), Move On (2014) en Seek & Sigh (2013). Het wordt de derde keer dat de twee broers in de theaters staan. Net als tijdens hun theatertour From Tucson with Songs (2016-2017) bestaat hun begeleidingsband uit Rolf Verbaant (gitaar/pedal steel), David Corel (bas) en Robin Buijs (drums).

Over de cd There and Back schreef:
de Volkskrant****: Een prachtplaat
De Telegraaf: There and Back onthaast op unieke wijze Niet alleen omdat maar weinig Hollanders zich zo laten onderdompelen en aanvullen, maar vooral omdat het bijna geen van allen lukt een eigen draai te geven aan muziek die aan de andere kant van de wereld wordt gemaakt.

Over Tangarine in de schouwburg:
Dagblad van het Noorden*****:Tangarine in het theater is absolute top.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Rachel Kramer | Albumpresentatie di 16 okt ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify