;
The Animals (UK) met friends: John Steel, Mick Gallagher, Danny Handley & Roberto Ruiz.
donderdag 04 okt ‘18
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 17,50 | deur € 22,50
muziek | Grote zaal

In 1964 spoelde er in de gehele wereld een golf van Rock & Roll. Boven op deze golf zaten de Beatles, The Rolling Stones en natuurlijk The Animals. Op 4 oktober, ruim 54 jaar later, mogen wij The Animals in ons podium verwelkomen.

Aan de oevers van de rivier The Tyne ontstond in 1964 een nieuw aanbod: een gloednieuw stroming Rhythm & Blues dat de hele wereld in zijn greep nam.
De Animals waren de tweede Britse band die aan de top kwamen van de Amerikaanse hitlijsten, met een miljoenen verkoop van de legendarische single House Of The Rising Sun. Hierna had de band meer dan twintig top tien hits over de hele wereld. Een aantal nummers bereikten in veel landen de nummer 1 positie. In Groot Brittannië alleen al waren dat er 12! De Animals waren bovendien de eerste Britse band die op tour gingen in Japan en Polen.

John Steel & Mickey Gallagher
Nu, na meer dan 50 jaar later toeren John steel & Mickey Gallagher nog steeds samen. De band heeft in de United Kingdom opgetreden met speciale gasten zoals Spencer Davis, blues legende Steve Cropper, Maggie Bell en de latere grote Mick Green.

Animals & Friends is nog steeds een ruwe Rhythm & Blues band welk internationaal door fans van alle leeftijden nog steeds met veel respect wordt ontvangen en instinctief enthousiast reageren op de beste nummers uit de rijke Animals historie als We Gotta Get Out Of This Place, Boom Boom, Don’t Let Me Be Misunderstood, Baby, Let Me Take You Home, I Put A Spell On You en natuurlijk House Of The Rising Sun.

Geschiedenis
In 1957 begon John Steel samen met de medeoprichter van de Animals Eric Burdon in hun woonplaats Tyneside te spelen zonder de gedachte te hebben dat ze een paar jaar later zouden behoren tot bands met de beste Britse muziek: The Beatles, The Rolling Stones, The Yardbirds en bovenal gerespecteerd zouden worden over de hele wereld. Na The Beatles worden The Animals ook nog de tweede Britse band die hoog in de Amerikaanse toplijsten kwam te staan met House Of The Rising Sun.

Laten we niet vergeten dat het een nummer van Bob Dylan was die deze legendarische band inspireerde om House Of The Rising Sun op te nemen, wat een doorslaand succes was. Er werd zelfs gefluisterd dat Dylan naar hun versie keek voor zijn inspiratie van zijn beruchte ‘Going Electric’.
Bruce Springsteen heeft recentelijk in de USA op een podium onthuld dat niet The Beatles maar The Animals zijn favoriete band is. Na het spelen van een korte uitbarsting van We Gotta Out Of This Place gaf Springsteen toe dat dit nummer beter was dan alle nummers die hij zelf geschreven had als bijv. Born To Run en Born In The USA. Na 50 jaar, de legende leeft voort…..

In 2014 gingen de Animals samen met The Yardbirds, The Zombies, Maggie Bell en Dave Berry op één van de meest populaire 60´s tour sinds 1960. Het waren alleen maar uitverkochte zalen als bijv. de Royal Concert Hall in Glasgow gevuld met 2300 fans.

Momenteel reist de band nog de gehele wereld rond en zorgt overal waar ze optreden een feest der herkenning, want welke band kan het zeggen: Elk nummer van ons wordt ieder concert luidkeels meegezongen.


Magnacult + Seita + Onegodless + Crazed vr 5 okt ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify