;
The Beatles Revival THE BEATLES REVIVAL FROM PRAGUE
zaterdag 03 jun ‘17
open: 20:00u | start: 21:00u
vvk € 18 | deur € 18
muziek | Podium de Vorstin

The Beatles zijn vaak geïmiteerd. Maar nog nooit was de gelijkenis zo groot als bij de zeer populaire tribute coverband: The Beatles Revival uit Praag.

De reden van de toenemende populariteit van Beatles Revival komt door de ongelooflijke gelijkenis met de echte Beatles: dezelfde kapsels, de kostuums compleet met Chelsea Cavern Boots en de gebruikte instrumenten en apparatuur (Rickenbacker, Gretsch, Hofner, Ludwig en Vox). Zelfs de chromen standers voor de versterkers zijn gelijk aan de originele. De perfecte stage look is compleet dankzij de net als bij Paul McCartney linkshandig gespeelde bas.

De grootste gelijkenis ligt echter op het muzikale vlak. Elk nummer wordt tot in detail zo griezelig perfect gebracht dat menig Beatleskenner dit authentieke geluid niet kan onderscheiden van het originele. De leadzang, de backingvocals, de gitaarsound, het bas- en drumwerk, alles klinkt zoals we dat kennen van de liveconcerten en LP’s: zuiver, kraakhelder, energiek en opwindend. En alles is 100% live gespeeld!

De band heeft ondertussen 1500 concerten gedaan door heel Europa en is daardoor de meest gevraagde band in z’n soort. In de afgelopen periode was Beatles Revival o.a. highlight op het verjaarsfeest van de Britse Queen Elizabeth II, het trouwfeest van voetbalster Ruud van Nistelrooy, tijdens de ‘The Beatlesweek’ in de legendarische Cavern Club in Liverpool en de band was daarnaast te zien in TV shows op diverse Europese (waaronder Nederlandse) TV-zenders.

Een concert van Beatles Revival brengt de bezoekers terug naar het Liverpool van de zestiger jaren waar een brutale, jeugdige John Lennon z’n publiek vrijmoedig met een apart gevoel voor humor tegemoet trad. Samen met zijn enthousiaste bandleden weet de ‘John Lennon’ van Beatles Revival, Ludek Maulis, met z’n onbevangen, spontane presentatie het publiek op dezelfde wijze aan zich te binden. Zijn broer Zbynek Maulis leerde zichzelf als rechtshandig gitarist linkshandig de bas te hanteren en speelt o.a. bekende Mc Cartney hits zoals ‘Yesterday’, ‘Let it Be’ en ‘Hey Jude’. Gitarist/zanger Petr Lux speelt de typische Harrison gitaarlicks met het grootste gemak en z’n stem in de koortjes en vooral in de solonummers lijkt als twee druppels water op die van z’n helaas overleden voorbeeld. Jirí Tomisin speelt als de maar al te vaak onderschatte Ringo Starr ondersteunend en in de karakteristieke Ringo-houding (hoog op de kruk – ja, naar elk detail is gekeken!) en schudt z’n harige hoofd bij elke opwindende passage, zoals het hoort.

The Beatles Revival is een must voor elke Beatles kenner/liefhebber en voor het jongere publiek dat de kwaliteit en magie van het Beatles repertoire heeft leren kennen.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor.
(Je kunt alleen contant betalen!)

Tickets are also available at Ticketmaster.?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen>
The Eskies vr 9 jun ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify