;
Krachtstroom presents: The Charm The Fury Amsterdamse metalcoreband
vrijdag 01 dec ‘17
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 15,50 | deur € 15,50
muziek

Vorige maand bracht The Charm The Fury een nieuw album uit getiteld “The Sick, Dumb & Happy”, wat door Aardschok Magazine tot “een van de beste Nederlandse metalplaten ooit gemaakt” werd bestempeld. Er werd een uitgebreid tourschema aangekondigd met internationale festivals, van de Verenigde Staten tot Finland. Nederland wordt uiteraard niet overgeslagen met onder andere Pinkpop en Fortarock. Op 1 december staat de Amsterdamse metalband in Podium de Vorstin met Eindhovense dames Sisters of Suffocation in het voorprogramma!

De Amsterdamse metalband The Charm The Fury heeft vandaag een uitgebreide Nederlandse tour aangekondigd. In december zal de band een tiental zalen aandoen waarbij ze zowel oude als nieuwe songs zullen laten horen aan hun Nederlandse fans. The Charm The Fury, aangevoerd door frontvrouw Caroline Westendorp, brengt een mix van Pantera, Slipknot en Metallica en staat garant voor energieke shows en moshpits. De unieke sound van deze Amsterdamse band is nu ook in de internationale pers is opgepikt, zal de band dit jaar naar alle continenten brengen voor tours, waarna dit jaar afgesloten wordt in Nederland. De voorverkoop is gestart.

Vier jaar na het internationaal enthousiast ontvangen debuut keerde The Charm The Fury in 2017 terug met een verwoestend nieuwe plaat, getiteld “The Sick, Dumb & Happy”. De walging van de huidige maatschappij en een staalharde wil om mensen niet naar hun smartphone, maar naar de fikkende wereld te laten kijken, maakt het een metal-album dat zelfs voor de release al hoge ogen gooit. Een vuistslag van ultra-moderne, maar unieke heavy metal. Het is meer dan duidelijk: The Charm The Fury heeft zichzelf heruitgevonden. In 2017 acteert de band op de toppen van hun kunnen, gedreven door een gezamenlijke passie voor muziek waar festivalvelden massaal hun hoofd bij op en neer zullen slaan.

Met een indrukwekkend bereik van melodische, intieme zang tot strottenpijnigende, brute grunts, laat frontvrouw Caroline Westendorp zien dat metalmeisjes veel meer kunnen zijn dan een mooi plaatje voor geile mannen. ‘Mensen luisteren niet naar metal om een catchy popliedje te horen. Ze luisteren ernaar omdat ze daar juist genoeg van hebben en iets anders willen,’ zegt drummer Mathijs Tieken. ‘We hebben onze muziek dus helemaal teruggebracht naar de basis, en aan die basis hebben we non-stop gewerkt. Metalfans, zelfs de allerjongste, worden nog steeds gegrepen door bands als Metallica en Pantera. Dat zegt iets. Al worden ze doodgegooid met popidolen als Katy Perry en Beyoncé, er zijn altijd nog kids die Metallica-shirts dragen en de rest een middelvinger geven. We grijpen altijd terug op die bands. Die shit is tijdloos.’

Met een gewelddadige groove, omringd door waanzinnige melodieën en nog donkerder, intenser materiaal, zet The Charm The Fury zich neer als één van de meest veelbelovende metalbands in Europa. Het Hollandse quintet is klaar, hongerig en gewapend voor een volgende, grote stap. Negeren op eigen risico.

De avond wordt afgetrapt met een flinke pot death metal van Sisters of Suffocation uit Eindhoven! Deze vier dames zijn al actief sinds 2014 en brachten in 2016 hun eerste EP ‘Brutal Queen’ uit, en dat smaakt zeker naar meer. Twee van de meest veelbelovende metalacts uit Nederland, 1 december in De Vorstin!

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Martijn Fischer zingt Hits van Hazes vr 1 dec ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify