;
The Doors in Concert The Doors tribute
vrijdag 18 jan ‘19
open: 20:00u | start: 21:00u
vvk € 20 | deur € 22,50
muziek | Grote zaal

The Doors is eigenlijk een stukje verplichte muzikale opvoeding, daar zijn we het allemaal overeens! De muziek (her)beleven kan met vinyl, de top2000, Spotify playlists, maar eigenlijk gaat er niks boven de live ervaring. Toch? Gaan we doen! En wel op 18 januari ’19 met The Doors in Concert.

The Doors in Concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van de band, eind jaren 60, met nummers als Light my Fire, Love her Madly, L.A. Woman en Riders on the Storm. De zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de finesses benaderen.

Authenticiteit is het handelsmerk van de muzikanten. Er worden uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren, zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fenderversterkers en originele microfoons.

Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen, aldus de tributeband. De bandleden laten zich inspireren door de verschillende live-cds van de concerten Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm, Live at the Matrix en In Concert.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Avrotros Muziekcafé za 19 jan ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify