;
The Eskies Vrolijke muziek over zware onderwerpen met een flinke dosis Ierse humor
vrijdag 09 jun ‘17
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 10,50 | deur € 10,50
muziek |

Met hun unieke geluid, een mengsel van folk noir en gypsy jazz, veroverde The Eskies zowel binnen- als buitenland. Het debuutalbum After The Sherry Went Round gooide hoge ogen in de schrijvende pers en werd bestempeld als een meesterwerk door de Britse krant The Independent. The Eskies maakte vorig jaar furore op het podium van Glastonbury, een van de meest belangrijke festivals van de wereld en op 9 juni 2017 sieren ze het podium van de Vorstin! Folk Road Show verzorgt het voorprogramma.

Wie aan Ierland denkt, denkt aan whisky, muziek, en stoere mannen met grote baarden. The Eskies uit Dublin passen precies in dit beeld. Qua muziek, not so much. Vrolijke folk noir en gypsy jazz over loodzware onderwerpen met altijd een flinke dosis Ierse humor. Het Ierse antwoord op Gogol Bordello.
Debuutalbum ‘After The Sherry Went Round’ kwam in 2015 uit en werd zeer goed ontvangen in zowel binnen- als buitenland. De Britse krant The Independent noemde het album zelfs een meesterwerk. Meerdere Europese tours volgde, inclusief een show op Glastonbury festival.

Folk Road Show
Een internationaal collectief, bestaande uit 5 songwriters uit Nieuw-Zeeland, Canada en Nederland, die elkaar afwisselen op gitaar, banjo, mandoline, trombone en drums. Elk van de leden draagt bij aan de songwriting en neemt lead-zang voor zijn rekening. Met z’n vijven zorgen ze voor een eclectische, gevarieerde live show, intiem en uitbundig, van fluister-harmonieën tot indie-rock compleet met epische trombone-solo’s. Dit alles resulteert in een betoverende sound en een aanstekelijke show, waar het plezier van afspat. Mocht u ze langs de pop-geschiedenisladder willen leggen, positioneer ze dan ergens tussen CSNY, the Band en Fleet Foxes.

 

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)Folk Road Show - Fernando Pessoa

AVROTROS muziekcafé met o.a. Daniël Lohues za 10 jun ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify