The Kik De bekendste Nederlandstalige bietband
zaterdag 28 okt ‘17
open: 21:00u | start: 21:30u
vvk € 19 | deur € 19
muziek |

The Kik is terug met een nieuwe single, een nieuw album en een nieuwe tour. Eerder dit jaar verscheen Stad En Land, hun meest persoonlijke en geraffineerde plaat tot nu toe. De bekendste Nederlandstalige bietband gaat langs stad en land, waaronder Hilversum. Op 28 oktober staat het vijftal in Podium de Vorstin

The Kik, Nederlands bekendste bietband staat op 28 oktober in ons podium. Eerder dit jaar kwam ‘Stad en Land’ uit, het vierde album van het viertal. Volledig opgenomen, gecomponeerd en gearrangeerd in de naar eigen smaak en goeddunken ingerichte Paf! Studio te Rotterdam.

Het mag dan even geduurd hebben voordat er nieuwe studiowerk aan de oppervlakte is gekomen, maar The Kik heeft niet stil gezeten. Het zou geen cliché zijn als er geen kern van waarheid in zat. Na het verschijnen van album 2 volgden een club en festival tour door stad en land (jawel!). En ook maakte The Kik hun tweede theatervoorstelling die, weliswaar in het verlengde ligt, maar compleet op zichzelf staat, ten op zichtte van hun ‘normale’ optredens. Na het succes van de eerste ronde moest daar weer een reprise van komen. Ondertussen werd er naarstig gebouwd, verbouwd en gesleuteld aan die eerder genoemde studio, en voila… bijna drie jaar is verstreken tussen het verschijnen van album nummer twee en drie.

En dan was er nog die vertaalde cover van Chef Special, Schuilen bij Jou, die achteloos bij Giel op 3FM in de vroeg morgen de wereld in slingerde. Daarnaast hebben voormannen Dave von Raven en Arjan Spies ook nog acte de presence gegeven in menig (muzikaal) televisieprogramma. Van De Zomer Voorbij tot De Winter Voorbij. En van De Wereld Draait Door tot… ja, tot wat eigenlijk? In ieder geval worden ze in het echt leven nog altijd bijgestaan door bassist Marcel Groenewegen, toetsenist Paul Zoontjens en drummer Ries Doms.

En al die ervaring en emoties die het leven en het theater en die festivals met zich mee brengen heeft The Kik zowel muzikaal als inhoudelijk trachten te vatten in het album Stad & Land. Nog steeds doorspekt van het tijdloze jaren ’60 geluid. Maar verrijkt met nog meer muzikaliteit, emotie en humor. En altijd op het scherpst van de snede.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


AVROTROS muziekcafé za 28 okt ‘17
90's NOW za 28 okt ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify