;
The Laundry BigBand Met tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen!
maandag 05 feb ‘18
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk € 5 | deur € 5
muziek

Het weekend is weer voorbij en een nieuwe week staat voor de deur. Hoe kun je deze nu beter inluiden dan met een bijzondere avond vol muziek! Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in het podiumcafé van de Vorstin.Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer in het eveneens intieme café. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de big band! Deze editie: Sjoerd Dijkhuizen!

The Laundry BigBand
The Laundry BigBand verenigt de beste jazzminded (amateur)muzikanten uit de Gooi- en Vechtstreek. Door de krachtpatsers van de trompetsectie, de backbone van de trombones, de smeltende saxofonisten, de hechte ritmesectie en de fantastische zangeres Marie-Jose Tiemstra hoeft The Laundry BigBand geen enkel arrangement te schuwen. Bovendien telt The Laundry BigBand in elke sectie bedreven solisten en zijn de concerten zeer gevarieerd.

Het repertoire varieert van traditioneel tot modern en van rock tot swing. Vanzelfsprekend staan een aantal arrangementen van Sammy Nestico op het repertoire, maar ook van Jerry van Rooyen, Rik Elings, Thad Jones, Matt Harris, Mark Taylor, Rob Pronk, Pieter van den Dolder, Bob Brookmeyer en Cees Smal. Door zijn vakkennis en enthousiasme slaagt The Laundry BigBand er steeds beter in om jazz op hoog niveau te spelen.

The Laundry BigBand laat van zich horen in jazzclubs, festivals en bedrijfsfeesten en natuurlijk iedere maand in de Vorstin. Tijdens deze opredens worden geregeld bekende solisten uitgenodigd om samen op hoog niveau te musiceren. The Laundry BigBand rekent inmiddels onder andere Frits Landesbergen, Ilja Reijngoud, Allard Buwalda, Sjoerd Dijkhuizen, Martijn van Iterson, Ruud Breuls, David Rockefeller, Ferdinand Povel, Jan Verweij en Sisters tot haar gasten.

Sjoerd Dijkhuizen

Tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen is de speciale gast op 5 februari. Sinds 2017 is Sjoerd in vaste dienst van het Metropole Orkest als saxofnoist-klarinettist. Het begon echter al vroeg bij Dijkhuizen. Op 19-jarige leeftijd gaat hij naar het Hilversums Conservatorium, waar hij les krijgt van Ferdinand Povel.
In 1996 studeert hij aan dit instituut af. Tijdens zijn studie speelt Sjoerd in diverse orkesten, zoals het Cris Monen trio, de Midland Bigband, de Ramblers en het Metropole Orkest.

De basis van Sjoerd’s speelstijl is geworteld in de traditie van de grote jaren ’50 saxofonisten als Hank Mobley, Sonny Stitt en Zoot Sims. Zijn uitmuntende instrumentbeheersing, alsmede groot gevoel voor rust en ruimtelijkheid zorgen er voor dat zijn lyrische spel goed tot uiting komt. Dit maakt Sjoerd een veel gevraagd solist bij diverse (big)bands. Ook als sideman is hij vaak te beluisteren bij artiesten als Greetje Kauffeld, Rita Reys, New Cool Collective, Frans Elsen, Cees Slinger, Lex Jasper en Jarmo Hogendijk. Ook was Sjoerd solist bij Jessey Norman’s Ellington Project in Parijs. Hij speelt regelmatig met pianist Rein de Graaf. Met deze groep is een CD uitgebracht, “After Hours”.

Verder is Sjoerd sinds de oprichting in 1996 lid van de New Concert Big Band o.l.v. Henk Meutgeert, nu bekend als het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.
Met dit zeer prestigieuze orkest heeft Sjoerd inmiddels veel grootheden begeleid, waaronder Johnny Griffin, Lee Konitz, Cedac Walton en Joe Henderson.


Hans Dulfer vr 9 feb ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify