;
Laundry Big Band met Ben van Dungen Live BigBand - iedere 1e maandag van de maand | Gratis voor members
maandag 12 jun ‘17
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk € 5,50 | deur € 5,50
muziek | Podium de Vorstin

Elke eerste maandag van de maand speelt The Laundry BigBand hun traditionele ‘wasdag’ in het Podiumcafé van de Vorstin. Voor deze editie is Ben van den Dungen uitgenodigd.

De Laundry BigBand brengt een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een ‘open’ repetitie; een intieme sfeer in een intiem café, waarbij het publiek een kijkje in de keuken krijgt.

Dit concert is gratis voor Membercardhouders. Zij kunnen hun gratis ticket op de avond zelf bij de kassa afhalen.

De Laundy Big Band presenteert dan ook vol trots een van Neerlands beste en aardigste tenorsaxofonisten op de wasdag van maandag 12 juni.
Ben van den Dungen is een bekend Nederlands saxofonist, opgeleid aan de conservatoria van Den Haag (Cum Laude) en New York. Naast internationaal solist, is Ben actief als producer en componeert en arrangeert Ben voor diverse orkesten. Sinds 1993 is Ben ook zakelijk leider van het JWA (Jazz Worldmusic Agency). Met collega Jarmo Hoogendijk richtte hij in 1984 het befaamde Van den Dungen/Hoogendijk Quintet op en de Brand New Orleans Band. Met Louis van Dijk speelde hij samen in diens Superband.

Niet alleen de jazz maar ook diverse wereldmuziekstijlen worden door Ben gespeeld zoals onder andere in Tango Extremo en de Cu-Bop City Big Band.
Ben speelde samen met o.a. Cindy Blackman, Art Taylor, Jimme Knepper, Lester Bowie en Jim McNeely.Yentl (EP release) di 13 jun ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify