;
The Laundry BigBand ft. Jan Wessels Live BigBand - iedere 1e maandag van de maand
maandag 05 mrt ‘18
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk € 5 | deur € 5
muziek

Het weekend is weer voorbij en een nieuwe week staat voor de deur. Hoe kun je deze nu beter inluiden dan met een bijzondere avond vol muziek! Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in het podiumcafé van de Vorstin.Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer in het eveneens intieme café. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de big band! Deze editie is dat niemand minder dan trompettist Jan Wessels

The Laundry BigBand
The Laundry BigBand verenigt de beste jazzminded (amateur)muzikanten uit de Gooi- en Vechtstreek. Door de krachtpatsers van de trompetsectie, de backbone van de trombones, de smeltende saxofonisten, de hechte ritmesectie en de fantastische zangeres Marie-Jose Tiemstra hoeft The Laundry BigBand geen enkel arrangement te schuwen. Bovendien telt The Laundry BigBand in elke sectie bedreven solisten en zijn de concerten zeer gevarieerd.

Het repertoire varieert van traditioneel tot modern en van rock tot swing. Vanzelfsprekend staan een aantal arrangementen van Sammy Nestico op het repertoire, maar ook van Jerry van Rooyen, Rik Elings, Thad Jones, Matt Harris, Mark Taylor, Rob Pronk, Pieter van den Dolder, Bob Brookmeyer en Cees Smal. Door zijn vakkennis en enthousiasme slaagt The Laundry BigBand er steeds beter in om jazz op hoog niveau te spelen.

The Laundry BigBand laat van zich horen in jazzclubs, festivals en bedrijfsfeesten en natuurlijk iedere maand in de Vorstin. Tijdens deze opredens worden geregeld bekende solisten uitgenodigd om samen op hoog niveau te musiceren. The Laundry BigBand rekent inmiddels onder andere Frits Landesbergen, Ilja Reijngoud, Allard Buwalda, Sjoerd Dijkhuizen, Martijn van Iterson, Ruud Breuls, David Rockefeller, Ferdinand Povel, Jan Verweij en Sisters tot haar gasten.

Jan Wessels

Jan Wessels is een van Nederlands meest smaakvolle trompettisten. Geboren in Hengelo op 4 februari. Jan heeft zijn conservatoriumopleiding gevolgd in Hilversum bij Ack van Rooijen en Willem van der Vliet. Zijn specialisatie is arrangeren. Hij heeft daarin les van grootheden gehad zoals Kenny Napper, Jerry van Rooijen en Boudewijn Leeuwenberg en Andre Douw. Jan is als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en de Artez Hogeschool voor de kunsten en is veel gevraagd gastdocent op het KC te Den Haag en bij het Jazzorchester Hessen in Duitsland. Jan speelt veelvuldig met de grote orkesten in binnen – en buitenland.


Krachtstroom: Distillator + Altar + Hordearii vr 9 mrt ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify