;
The Laundry BigBand ft. Peter Beets Speciale editie: 100ste wasdag!
maandag 07 mei ‘18
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk € 5 | deur € 5
muziek

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in het podiumcafé van de Vorstin. Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Dit gaat een speciale editie worden want (tromgeroffel): Peter Beets is de gast op de 100ste editie van Laundry BigBand! 

100 keer Laundry Bigband!
Ontzettend blij en trots zijn wij dat 7 mei alweer de 100e editie word van Laundry BigBand. Om die reden hebben we een extra speciale gast uitgenodigd..

Peter Beets
Peter Beets wordt wereldwijd gezien als een van de grootste jazzpianisten aller tijden. Door zijn succesvolle optredens en zijn geliefde bewerkingen van klassieke muziek is zijn publiek uitgegroeid tot een vaste schare trouwe fans.
In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde een ongekend aantal goed ontvangen jazz albums af. De meest recente zijn Portrait of Peterson en Chopin meets the Blues Live, beide ook voor een Edison genomineerd.

The Laundry Bigband voelt zich dan ook zeer vereert haar 100ste wasdag met deze virtuoos te mogen vieren.


The Laundry BigBand

The Laundry BigBand verenigt de beste jazzminded (amateur)muzikanten uit de Gooi- en Vechtstreek. Door de krachtpatsers van de trompetsectie, de backbone van de trombones, de smeltende saxofonisten, de hechte ritmesectie en de fantastische zangeres Marie-Jose Tiemstra hoeft The Laundry BigBand geen enkel arrangement te schuwen. Bovendien telt The Laundry BigBand in elke sectie bedreven solisten en zijn de concerten zeer gevarieerd.

Het repertoire varieert van traditioneel tot modern en van rock tot swing. Vanzelfsprekend staan een aantal arrangementen van Sammy Nestico op het repertoire, maar ook van Jerry van Rooyen, Rik Elings, Thad Jones, Matt Harris, Mark Taylor, Rob Pronk, Pieter van den Dolder, Bob Brookmeyer en Cees Smal. Door zijn vakkennis en enthousiasme slaagt The Laundry BigBand er steeds beter in om jazz op hoog niveau te spelen.

The Laundry BigBand laat van zich horen in jazzclubs, festivals en bedrijfsfeesten en natuurlijk iedere maand in de Vorstin. Tijdens deze opredens worden geregeld bekende solisten uitgenodigd om samen op hoog niveau te musiceren. The Laundry BigBand rekent inmiddels onder andere Frits Landesbergen, Ilja Reijngoud, Allard Buwalda, Sjoerd Dijkhuizen, Martijn van Iterson, Ruud Breuls, David Rockefeller, Ferdinand Povel, Jan Verweij en Sisters tot haar gasten.


Pop Bizz Quiz wo 9 mei ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify