;
The Laundry BigBand ft Leah Kline met Leah Kline
maandag 03 sep ‘18
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk € 5 | deur € 5
muziek | Kleine zaal

Het weekend is weer voorbij en een nieuwe week staat voor de deur. Hoe kun je deze nu beter inluiden dan met een bijzondere avond vol muziek! Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBang hun traditionele wasdag in het podiumcafé van de Vorstin.Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer in het eveneens intieme café. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de big band! Deze editie: Leah Kline! 

Leah Kline
De Amerikaanse Leah Kline is een ervaren artieste. Op elk gebied van entertainment heeft ze haar sporen verdiend; zang, dans ,theater en cabaret. Met het grootste gemak treedt ze op voor een zaal van 2000 of 30 mensen. Léah heeft gespeeld voor publiek in Europa, Azië, Canada en de Verenigde Staten. Léah Kline wordt geprezen om haar persoonlijke benadering en
eigen interpretaties van de songs. Mede door haar multitalent staan de nummers die ze zingt niet op zich zelf. Ze presenteert zichzelf met veel gevoel voor het publiek. Ze wisselt elke nummer af met vrolijke anekdotes of ontroerde gedichten (soms in het Nederlands!) De Nederlandse pers heeft inmiddels Ms. Kline‘s zangtalent ontdekt en is enthousiast over haar podium ervaring:

‘Ze heeft een sprankelende, kristalheldere jazz-stem met een uitstekende timing… Er zit een Liza Minnelli in haar’ – De Telegraaf

The Laundry BigBand
The Laundry BigBand verenigt de beste jazzminded (amateur)muzikanten uit de Gooi- en Vechtstreek. Door de krachtpatsers van de trompetsectie, de backbone van de trombones, de smeltende saxofonisten, de hechte ritmesectie en de fantastische zangeres Marie-Jose Tiemstra hoeft The Laundry BigBand geen enkel arrangement te schuwen. Bovendien telt The Laundry BigBand in elke sectie bedreven solisten en zijn de concerten zeer gevarieerd.

Het repertoire varieert van traditioneel tot modern en van rock tot swing. Vanzelfsprekend staan een aantal arrangementen van Sammy Nestico op het repertoire, maar ook van Jerry van Rooyen, Rik Elings, Thad Jones, Matt Harris, Mark Taylor, Rob Pronk, Pieter van den Dolder, Bob Brookmeyer en Cees Smal. Door zijn vakkennis en enthousiasme slaagt The Laundry BigBand er steeds beter in om jazz op hoog niveau te spelen.

The Laundry BigBand laat van zich horen in jazzclubs, festivals en bedrijfsfeesten en natuurlijk iedere maand in de Vorstin. Tijdens deze opredens worden geregeld bekende solisten uitgenodigd om samen op hoog niveau te musiceren. The Laundry BigBand rekent inmiddels onder andere Frits Landesbergen, Ilja Reijngoud, Allard Buwalda, Sjoerd Dijkhuizen, Martijn van Iterson, Ruud Breuls, David Rockefeller, Ferdinand Povel, Jan Verweij en Sisters tot haar gasten.


Emil Landman vr 7 sep ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify