;
The Laundry BigBand Ft. Tim Kliphuis Live BigBand - iedere 1e maandag van de maand
maandag 01 okt ‘18
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk € 5 | deur € 5
muziek | Kleine zaal

Het weekend is weer voorbij en een nieuwe week staat voor de deur. Hoe kun je deze nu beter inluiden dan met een bijzondere avond vol muziek! Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in het podiumcafé van de Vorstin.Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer in het eveneens intieme café. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de big band! Deze editie: violist Tim Kliphuis

Tim Kliphuis

Tim Kliphuis
Foto: Marco Borggreve


Tim Kliphuis (Utrecht, 30 september 1974) is een Nederlandse violist die bekendstaat om zijn mix van gipsyjazz, klassiek en folk. Kliphuis kwam in de bekendheid toen hij in 1999 samen ging werken met de Belgische gipsy en gitaarlegende Fapy Lafertin. Kliphuis toerde in Europa met Lafertins Quintet en maakte drie CD’s met hem voordat hij solo ging in 2004. Hij is klassiek geschoold aan het Conservatorium van Amsterdam en begon zijn carrière als gipsyjazzviolist in de stijl van Stéphane Grappelli. Waren zijn eerste cd’s nog pure jazz, sinds 2007 is er meer sprake van een mix met klassieke en folkelementen. In 2016 tekende hij bij Sony Classical Nederland, waar in oktober van dat jaar zijn cd “Reflecting the Seasons” uitkwam. Een nieuwe versie van Vivaldi’s Vier Seizoenen voor improviserend Trio en strijkorkest. In 2017 trad hij op, op het Koningsdagconcert, opgevoerd in Concertzaal Tilburg en op 27 april uitgezonden op NPO. De cd Reflecting the Seasons haalde daarna de toppositie op de i-Tunes classical chart. Tim is altijd verheugd om, als hij in het land is, met de Laundry Big Band op te treden. Zeker in woonplaats Hilversum!

The Laundry BigBand
The Laundry BigBand verenigt de beste jazzminded (amateur)muzikanten uit de Gooi- en Vechtstreek. Door de krachtpatsers van de trompetsectie, de backbone van de trombones, de smeltende saxofonisten, de hechte ritmesectie en de fantastische zangeres Marie-Jose Tiemstra hoeft The Laundry BigBand geen enkel arrangement te schuwen. Bovendien telt The Laundry BigBand in elke sectie bedreven solisten en zijn de concerten zeer gevarieerd.

Het repertoire varieert van traditioneel tot modern en van rock tot swing. Vanzelfsprekend staan een aantal arrangementen van Sammy Nestico op het repertoire, maar ook van Jerry van Rooyen, Rik Elings, Thad Jones, Matt Harris, Mark Taylor, Rob Pronk, Pieter van den Dolder, Bob Brookmeyer en Cees Smal. Door zijn vakkennis en enthousiasme slaagt The Laundry BigBand er steeds beter in om jazz op hoog niveau te spelen.

The Laundry BigBand laat van zich horen in jazzclubs, festivals en bedrijfsfeesten en natuurlijk iedere maand in de Vorstin. Tijdens deze opredens worden geregeld bekende solisten uitgenodigd om samen op hoog niveau te musiceren. The Laundry BigBand rekent inmiddels onder andere Frits Landesbergen, Ilja Reijngoud, Allard Buwalda, Sjoerd Dijkhuizen, Martijn van Iterson, Ruud Breuls, David Rockefeller, Ferdinand Povel, Jan Verweij en Sisters tot haar gasten.


The Animals (UK) do 4 okt ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify