;
The Laundry BigBand Deze editie: Henk Meutgeert
maandag 05 nov ‘18
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk € 5 | deur € 5
muziek | Kleine zaal

Het weekend is weer voorbij en een nieuwe week staat voor de deur. Hoe kun je deze nu beter inluiden dan met een bijzondere avond vol muziek! Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBang hun traditionele wasdagin het podiumcafé van de Vorstin.Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer in het eveneens intieme café. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de big band! Deze editie: Henk Meutgeert

Henk Meutgeert
Meutgeert begint op jonge leeftijd te spelen op het harmonium in zijn ouderlijk huis. Op de muziekschool van Kampen krijgt hij harmonium les van een oom, die hem adviseert over te stappen naar de piano. Al snel is hij de vaste pianist van het KRO-huisorkest en Wienekes’ Goudenregen Ensemble. Vanaf 1980 is Meutgeert vijf jaar lang pianist bij The Skymasters, de bigband van de AVRO. Daarnaast maakt hij vijftien jaar lang deel uit van het Kwartet Herman Schoonderwalt en leidt hij jarenlang een eigen orkest in dienst van de NCRV. Henk Meutgeert arrangeert veel voor het Metropole Orkest, dat hij ook regelmatig leidt als gastdirigent. Als componist/arrangeur schrijft hij veel voor radio- en tv-producties en componeert in opdracht van diverse lichte muziek-orkesten. Zo klinkt op 24 september 1992 de door hem geschreven Suite for Sesjun tijdens de 1000e aflevering van het TROS-jazzprogramma Sesjun.
In 1994 schrijft hij in opdracht van de European Broadcasting Union (EBU) de vijfdelige suite Eburnian Elephant Songs. In 1998 ontvangt Meutgeert de Peter Schilperoort Award, in 1999 krijgt hij de Bird Award uitgereikt op het North Sea Jazz Festival en in 2015 wordt hij onderscheiden met de Concertgebouw Jazz Award.

The Laundry BigBand
The Laundry BigBand verenigt de beste jazzminded (amateur)muzikanten uit de Gooi- en Vechtstreek. Door de krachtpatsers van de trompetsectie, de backbone van de trombones, de smeltende saxofonisten, de hechte ritmesectie en de fantastische zangeres Marie-Jose Tiemstra hoeft The Laundry BigBand geen enkel arrangement te schuwen. Bovendien telt The Laundry BigBand in elke sectie bedreven solisten en zijn de concerten zeer gevarieerd.

Het repertoire varieert van traditioneel tot modern en van rock tot swing. Vanzelfsprekend staan een aantal arrangementen van Sammy Nestico op het repertoire, maar ook van Jerry van Rooyen, Rik Elings, Thad Jones, Matt Harris, Mark Taylor, Rob Pronk, Pieter van den Dolder, Bob Brookmeyer en Cees Smal. Door zijn vakkennis en enthousiasme slaagt The Laundry BigBand er steeds beter in om jazz op hoog niveau te spelen.

The Laundry BigBand laat van zich horen in jazzclubs, festivals en bedrijfsfeesten en natuurlijk iedere maand in de Vorstin. Tijdens deze opredens worden geregeld bekende solisten uitgenodigd om samen op hoog niveau te musiceren. The Laundry BigBand rekent inmiddels onder andere Frits Landesbergen, Ilja Reijngoud, Allard Buwalda, Sjoerd Dijkhuizen, Martijn van Iterson, Ruud Breuls, David Rockefeller, Ferdinand Povel, Jan Verweij en Sisters tot haar gasten.


40UP vr 9 nov ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify