;
The Laundry BigBand ft. Ben Cramer Live BigBand - iedere 1e maandag van de maand
maandag 01 jul ‘19
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk € 5 | deur € 5
muziek | Kleine zaal

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in de kleine zaal van de Vorstin.Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer in het eveneens intieme café. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de big band! Deze editie: Ben Cramer!

Ben Cramer
The Laundry Big Band en Ben Cramer kennen elkaar al heel lang en zijn
verheugd op maandag 1 juli aanstaande weer samen op de bühne te staan in de Vorstin.

Vooral doorgaan, kenmerkt de carrière van Ben Cramer. Begonnen als
beatzanger, ontwikkelt de geboren Amsterdammer zich daarna tot paradepaard
in de stal van levensliederenproducent Pierre Kartner. 24 Top 40 singles en
talloze albums waarvan er 4 onderscheiden zijn met goud.
Zo was Ben tussen 1967 en 1980 de meest gevraagde artiest van Nederland en stond hij vaak meer dan 40x per maand ergens in het land zijn repertoire te
brengen.

In 1973 vertegenwoordigt Ben Nederland op het Eurovisie Songfestival in
Luxemburg met de Kartner-compositie ‘De Oude Muzikant’.  Naast zijn Nederlandstalig werk, vele hoofdrollen in de grote musicals en
acteren in diverse Nederlandse films en gastrollen in vele TV series, heeft
Ben een grote voorliefde voor jazzrepertoire.


The Laundry BigBand
The Laundry BigBand verenigt de beste jazzminded (amateur)muzikanten uit de Gooi- en Vechtstreek. Door de krachtpatsers van de trompetsectie, de backbone van de trombones, de smeltende saxofonisten, de hechte ritmesectie en de fantastische zangeres Marie-Jose Tiemstra hoeft The Laundry BigBand geen enkel arrangement te schuwen. Bovendien telt The Laundry BigBand in elke sectie bedreven solisten en zijn de concerten zeer gevarieerd.

Het repertoire varieert van traditioneel tot modern en van rock tot swing. Vanzelfsprekend staan een aantal arrangementen van Sammy Nestico op het repertoire, maar ook van Jerry van Rooyen, Rik Elings, Thad Jones, Matt Harris, Mark Taylor, Rob Pronk, Pieter van den Dolder, Bob Brookmeyer en Cees Smal. Door zijn vakkennis en enthousiasme slaagt The Laundry BigBand er steeds beter in om jazz op hoog niveau te spelen.

The Laundry BigBand laat van zich horen in jazzclubs, festivals en bedrijfsfeesten en natuurlijk iedere maand in de Vorstin. Tijdens deze opredens worden geregeld bekende solisten uitgenodigd om samen op hoog niveau te musiceren. The Laundry BigBand rekent inmiddels onder andere Frits Landesbergen, Ilja Reijngoud, Allard Buwalda, Sjoerd Dijkhuizen, Martijn van Iterson, Ruud Breuls, David Rockefeller, Ferdinand Povel, Jan Verweij en Sisters tot haar gasten.


LSB Beatles & Beyond vr 5 jul ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify