;
The Laundry BigBand ft. Humphrey Campbell Live BigBand - iedere 1e maandag van de maand
maandag 02 dec ‘19
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk € 5 | deur € 5
muziek | Kleine zaal

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in de kleine zaal van de Vorstin.Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer in het eveneens intieme café. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de big band!

 

Humphrey Campbell
Humphrey Campbell is geboren op 26 februari 1958, op Moengo in het district Marowijne in Suriname. Hij is het tiende kind uit een gezin met derttien kinderen.

Gedurende zijn gehele carrière heeft hij zich geprofileerd als een zeer veelzijdige allround vocalist, schrijver, producer en arrangeur. Hij is te horen als gast-musicus is op cd’s van onder andere Jerry van Rooyen, Rob de Nijs, Paul de Leeuw, Greetje Kauffeld, Rocq-e Harrell, Peter Koelewijn, Anita Meijer, Helmut Lotti, Ruth Jacott en Henk Westbroek.

Verder is hij ook bekend van deelname aan het Euro Eurovisie Songfestival in Zweden. Met zijn broers Ben en Carlo behaalde hij in 1992 de negende plaats met het lied ‘Wijs Me De Weg’.

Hij vormt met zijn broers Carlo en Charles de formatie CC Campbell. Met deze formatie heeft hij het album ‘Souls in Harmony’ geproduceerd.
Momenteel is Humphrey naast solo optredens door ‘t land in verschillende zettingen, ook bezig met diverse projecten, waaronder een Surinaamstalige album, en een solo Jazzy album.

The Laundry BigBand
The Laundry BigBand verenigt de beste jazzminded (amateur)muzikanten uit de Gooi- en Vechtstreek. Door de krachtpatsers van de trompetsectie, de backbone van de trombones, de smeltende saxofonisten, de hechte ritmesectie en de fantastische zangeres Marie-Jose Tiemstra hoeft The Laundry BigBand geen enkel arrangement te schuwen. Bovendien telt The Laundry BigBand in elke sectie bedreven solisten en zijn de concerten zeer gevarieerd.

Het repertoire varieert van traditioneel tot modern en van rock tot swing. Vanzelfsprekend staan een aantal arrangementen van Sammy Nestico op het repertoire, maar ook van Jerry van Rooyen, Rik Elings, Thad Jones, Matt Harris, Mark Taylor, Rob Pronk, Pieter van den Dolder, Bob Brookmeyer en Cees Smal. Door zijn vakkennis en enthousiasme slaagt The Laundry BigBand er steeds beter in om jazz op hoog niveau te spelen.

The Laundry BigBand laat van zich horen in jazzclubs, festivals en bedrijfsfeesten en natuurlijk iedere maand in de Vorstin. Tijdens deze opredens worden geregeld bekende solisten uitgenodigd om samen op hoog niveau te musiceren. The Laundry BigBand rekent inmiddels onder andere Frits Landesbergen, Ilja Reijngoud, Allard Buwalda, Sjoerd Dijkhuizen, Martijn van Iterson, Ruud Breuls, David Rockefeller, Ferdinand Povel, Jan Verweij en Sisters tot haar gasten.


Daredevils vr 6 dec ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify