;
The Laundry BigBand ft. Edwin Rutten Live BigBand - iedere 1e maandag van de maand
maandag 03 feb ‘20
open: 20:00u | start: 20:00u
vvk € 5 | deur € 5
muziek | Kleine zaal

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in de kleine zaal van de Vorstin. Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer in het eveneens intieme café. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de big band!

Edwin Rutten
Jazz betekent voor Edwin, de swing, de fun van timen, het lui achteroverliggen op de beat, de ritmiek, de improvisatie, het entertainment en de interactie met de band.
Het vertellen van kleine verhaaltjes in de vorm van songs. Op 16 jarige leeftijd maakt hij zijn eerste vocale jazz platen met Rogier van Otterloo en treedt als 17 jarige op met het Metropole Orkest en de Skymasters.
Recente CD “The young persons guide to the Orchestra & The Big Band”, met respectievelijk Sir Simon Rattle en de Konrad Koselleck Big Band.
Presenteerde 10 jaar bij Omroep Max Jazz op 6, Jazz in the morning en Jazz in the evening. Rutten Ontving de “Meer Jazz Prijs” in 2009. In 2011 de Peter Schilperoort Award voor jazz verdiensten.
Hij was docent aan het Conservatorium van Amsterdam, Utrecht en Groningen.
Produceerde radio jaarprogramma’s met o.a. Chet Baker, Clark Terry, Stan Getz, Mel Lewis, Lee Konitz, Barney Kessel en vele Nederlandse jazzprominenten.

The Laundry BigBand
The Laundry BigBand verenigt de beste jazzminded (amateur)muzikanten uit de Gooi- en Vechtstreek. Door de krachtpatsers van de trompetsectie, de backbone van de trombones, de smeltende saxofonisten, de hechte ritmesectie en de fantastische zangeres Marie-Jose Tiemstra hoeft The Laundry BigBand geen enkel arrangement te schuwen. Bovendien telt The Laundry BigBand in elke sectie bedreven solisten en zijn de concerten zeer gevarieerd.

Het repertoire varieert van traditioneel tot modern en van rock tot swing. Vanzelfsprekend staan een aantal arrangementen van Sammy Nestico op het repertoire, maar ook van Jerry van Rooyen, Rik Elings, Thad Jones, Matt Harris, Mark Taylor, Rob Pronk, Pieter van den Dolder, Bob Brookmeyer en Cees Smal. Door zijn vakkennis en enthousiasme slaagt The Laundry BigBand er steeds beter in om jazz op hoog niveau te spelen.

The Laundry BigBand laat van zich horen in jazzclubs, festivals en bedrijfsfeesten en natuurlijk iedere maand in de Vorstin. Tijdens deze opredens worden geregeld bekende solisten uitgenodigd om samen op hoog niveau te musiceren. The Laundry BigBand rekent inmiddels onder andere Frits Landesbergen, Ilja Reijngoud, Allard Buwalda, Sjoerd Dijkhuizen, Martijn van Iterson, Ruud Breuls, David Rockefeller, Ferdinand Povel, Jan Verweij en Sisters tot haar gasten.


Ocobar vr 7 feb ‘20
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify