The Laundry BigBand ft. Allard Buwalda
maandag 01 nov ‘21
open: 20:00u | start: 20:30u
muziek | Kleine zaal

Je kent Allard Buwalda misschien inmiddels van tv/radio of uit het theater.

Hier was hij de afgelopen 25 jaar al te zien en te horen bij shows van onder andere Paul de Leeuw (De Kwis), The Voice of Holland, Idols, X-Factor en de Edwin Evers Band. Verder is de kans zeer groot dat je hem onbewust vrijwel dagelijks hoort, aangezien hij als studio-musicus verantwoordelijk is voor een hele reeks aan tunes, jingles en reclamemuziek.

Naast z’n solistische kwaliteiten werkte hij ook mee aan ontelbare cd’s van nationale en internationale artiesten met z’n blazerssectie The Jayhorns. Zo heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld David Guetta, Marco Borsato en Alain Clark.

Allard komt uit Leeuwarden en speelt al sax sinds zijn zevende. Na eerst klassieke muziek gestudeerd te hebben in Groningen heeft hij daarna aan het Hilversumse Conservatorium lichte muziek gestudeerd. Begin jaren negentig rondde Allard zijn studie uitmuntend af.

Als lead-alt/solist maakte hij de afgelopen jaren deel uit van onder andere The Skymasters, AB-4, The Beau Hunks, Cor Bakker-4 en tot 2007 het Jazzorchestra of the Concertgebouw. Inmiddels is Allard toegetreden tot de smalle top van de Nederlandse musici. Al in 1990 won hij twee Jazz-prijzen: de prestigieuze Pall Mall Swing Award en de Denon Swing Award.

Schijnbaar moeiteloos weet hij zich te bewegen binnen de diverse stijlen van de jazz- en popmuziek. Hij maakt vaak op lyrische wijze virtuoos gebruik van saxofoons, klarinetten, fluit, piccolo en EWI.

Sinds 1996 is Buwalda verbonden als hoofdvak-docent Saxofoon Jazz en Pop aan het Artez Conservatorium te Zwolle.

Om zoveel mensen als mogelijk toe te kunnen laten in De Vorstin gaan we gebruik maken van de CoronaCheck-app. Ben je gevaccineerd, bezit je een negatieve test of ben je in het bezit van een herstelbewijs?  In de app verschijnt dan een groen vinkje waarmee we je toegang kunnen verlenen tot De Vorstin. We zien je graag verschijnen!

Wil je meer weten over de precieze regels? Kijk dan hier voor meer informatie over toegang tot evenementen tijdens Corona. Hier lees je meer over de CoronaCheck-app.


ROOTS (play Pearl Jam) vr 5 nov ‘21
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify