The Laundry BigBand ft. Josee Koning en Nippy Noya Met Josee Koning en Nippy Noya
maandag 03 okt ‘22
open: 20:00u | start: 20:30u
muziek | Kleine zaal

The Laundry BigBand is terug op maandag 3 oktober in De Vorstin met speciale gasten Josee Koning en Nippy Noya.

Josee Koning

Josee studeerde zang aan het Conservatorium van Amsterdam en verdiepte zich in de Braziliaanse muziek en cultuur in Rio de Janeiro. In de jaren tachtig was zij een van de oprichters van de Braziliaanse fusion band Batida. De band maakte drie albums, speelde op het North Sea Jazz Festival en toerde in binnen- en buitenland.

 

 

Nippy Noya

Nippy Noya (Celebes, 27 februari 1946) is een Nederlands allround-percussionist van Japans-Indonesische komaf.
Hij is de zoon van de Japanse taiko-drummer Fusao San Nakato. Noya woont sinds 1968 in Nederland en heeft met artiesten uit binnen- en buitenland gewerkt en speelde op meer dan 200 albums. Hij speelde met musici als Bert Kaempfert, Jan Akkerman, Rosa King, JJ Cale, Billy Cobham, Eric Burdon, Golden Earring, Doe Maar en de Duitse rockster Udo Lindenberg met wie hij in 2014 weer op tournee ging. Verder gaf Noya vanaf 1992 ruim 20 jaar les aan het Conservatorium van Enschede in de vakken percussie en improvisatie.

Noya speelde ook een tijdje in de band van Rob de Nijs, en is onder meer te horen op de single Huis In De Zon. Noya is vooral bekend als congaspeler van Massada. Van 1975 tot 2016 versterkte hij de percussiesectie van deze latin rock-band; eerst als gastmuzikant en de laatste tien jaar als vast lid.
Op 9 september 2016 werd een afscheidsconcert voor hem gehouden in het Paard van Troje, Den Haag. Noya stelde zich nog wel beschikbaar voor matineeconcerten en verleende zijn medewerking aan de live-dvd Baronda die 24 november 2017 in Hilversum werd opgenomen ter gelegenheid van 40 jaar Massada.

 


Rainbow Ball vr 7 okt ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify