The Laundry BigBand ft. Ruud Breuls Met als speciale gast trompettist Ruud Breuls
maandag 03 apr ‘23
open: 20:00u | start: 20:30u
muziek | Kleine zaal

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in onze kleine zaal. Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de bigband. Deze editie is dat… Ruud Breuls!

Breuls speelde, net zoals zijn broer en vader, trompet in de Fanfare Sint Martinus. Een plaat van Count Basie wekte zijn interesse voor de jazz. Hij studeerde aan het conservatorium van Rotterdam, daarna aan het Hilversums Conservatorium (afgestudeerd in 1988). Hij werkte vanaf de jaren 90 als docent trompet aan het Conservatorium van Amsterdam. In 1996 werd hij trompettist in het Metropole Orkest, waar hij nog steeds speelt en de soli voor zijn rekening neemt.

Daarnaast speelde hij in het Highlight Jazz Orchestra, bij Stylus Horns, Buddies in Soul, Major League, het Jazzorchestra of the Concertgebouw, in het Dutch Jazz Orchestra, de Cubop City Big Band, Timeless Jazz Orchestra, The Beets Brothers Orchestra en in in Bob Brookmeyer’s New Art Orchestra.
Sinds het voorjaar van 2014 is hij tevens trompettist bij de WDR Big Band Köln. Breuls behoort tot de meest gevraagde jazzmusici van de Nederlandse jazzscene. Als freelancer werkte hij mee aan meer dan 300 albums, ook in de popmuziek.

Zijn muzikale bijdrage is hoorbaar op platen van onder andere Joachim Kühn, Elisa Waut, Clouseau, Herman Brood, Lee Konitz, New Cool Collective, Ernestine Anderson, Madeline Bell, Bud Shank, Lew Tabackin, Zoot Sims, Laura Fygi, Mathilde Santing, Helmut Lotti, Yuri Honing, Steve Vai, Christoff, Eric Ineke en David Guetta. In 2009 nam hij zijn eerste plaat op, Shades of Brown, gewijd aan de muziek van trompettist Clifford Brown.
Verder deelde hij het podium met sterren als Clark Terry, Randy en Michael Brecker, Jim McNeely, Vince Mendoza, Chris Potter, Herbie Hancock, John Scofield en Billy Cobham.

In 1988 kreeg Breuls de Wessel Ilcken Prijs voor jonge musici, in 2013 de Laren Jazz Award.


NH-Pop Seminar: Branding & Promotion zo 2 apr ‘23
Komodo vr 7 apr ‘23
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify