The Laundry BigBand ft. Teus Nobel De beste Nederlandse jazztrompettist van het afgelopen decennium
maandag 02 mei ‘22
open: 20:00u | start: 20:30u
muziek | Kleine zaal

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand in onze kleine zaal.

Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer in het eveneens intieme café. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de big band! Deze editie: Teus Nobel.

Jazztrompettist en Edison-winnaar Teus Nobel geldt al jaren als een van de kopstukken aan het Nederlandse jazz-firmament. Maar met concerten in meer dan twintig landen, verspreid over alle werelddelen, kan hij zich inmiddels ook al lang en breed meten op internationaal niveau. In een bijzonder productief afgelopen decennium bracht hij liefst zeven albums als frontman uit, waaronder het met een Edison (Jazz Nationaal) bekroonde Saudade uit 2019. Ook zijn album Pleasure Is The Measure (2021) viel erg in de smaak bij de internationale pers, waarbij Jazzenzo zelfs repte over ‘misschien wel het beste trompetalbum ooit gemaakt in de Nederlandse jazz.’ Natuurlijk moet zijn intensieve samenwerking met de Vlaamse pianovirtuoos Jef Neve genoemd worden, waarmee hij in verschillende bezettingen albums en soundtracks opnam.

Naast de samenwerking met Jef Neve deelde Teus in de afgelopen jaren het podium met o.a. Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Ntjam Rosie, Candy Dulfer en Frazey Ford (CAN) en was hij te zien en te horen in tv-programma’s De Wereld Draait Door, M, Matthijs Gaat Door, Koffietijd en Tijd voor Max.


40UP - The Big Bang za 7 mei ‘22
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify