;
The LSB Experience, The RoyalTease & VanderLinde: Benefiet voor Weeshuis Santa Maria de la Esperanza
zaterdag 02 jun ‘18
open: 21:00u | start: 21:00u
vvk € 15 | deur € 15
muziek

Op 2 juni is er een Benefietconcert voor het weeshuis ‘Santa Maria de la Esperanza” in Ecuador in de Vorstin. The LSB Experience, The RoyalTease & Arjan Vanderlinde zullen op zaterdag spelen, alles om geld op te halen voor het weeshuis. Alle opbrengsten gaan volledig naar Santa Maria de la Esperanza!

Benefiet Concert Weeshuis Ecuador

Tijdens de opnames van The LSB Experience in de studio Cinicinnati, leerde de band kennismaken met Erwin Musper en zijn vrouw Danielle. Erwin heeft als technicus/producer gewerkt met Doe Maar, Anouk, Racoon, van Halen, The Scorpions, David Bowie en Metallica.
Erwin en zijn vrouw vertelden de band dat ze plannen hadden om naar Ecuador te verhuizen om in alle rust aan zee te genieten van het pensioen. Dit liep allemaal anders dan verwacht. Het huis aan de zee in Ecuador kwam er, maar toen iemand hem vroeg een donatie voor de kerstviering van een nabijgelegen weeshuis, Santa Maria de la Esperanza, veranderde het leven van Erwin en Danielle compleet.

Sindsdien heeft Sjoerd (LSB) Erwin meerdere keren via Skype gesproken. “Ik ben enorm onder de indruk en diep geraakt door zijn verhaal over de kinderen in het weeshuis en de bijdrage die hij en Danielle eraan leveren”. Na verloop van tijd is hij zich gaan afvragen wat hij op zijn beurt zou kunnen doen voor het weeshuis. Zo ontstond het idee voor een benefietavond. En die komt er nu ook… in de Vorstin op 2 juni.

Alle bands spelen belangeloos en de inkomsten van de kaartverkoop gaan direct naar het weeshuis.

Bij Santa Maria de la Esperanza speelt Musper voor chauffeur als kinderen naar de kliniek moeten, springt hij financieel bij sinds de regering de toelage van vier dollar per kind per dag heeft gestopt, helpt hij de ergste nood van een aardbeving te lenigen, geeft hij gitaarles, pianoles, draait films in de openlucht. ,,Voor zeventig kinderen eten op tafel, dat is het mooiste dat ik met mijn geld kan doen. Een kinderglimlach is belangrijker dan met Van Halen in de studio.” Verrast het hem dat zijn hart zo ver open blijkt te staan voor de kinderen? ,,Ja, ik ben altijd een prag-matisch persoon geweest. Ik was accuraat en vakkundig bezig, voor emoties was weinig ruimte. Maar dit heeft me zo diep geraakt dat ik er bijna niet over kan praten.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)

 


Vunzige Deuntjes za 2 jun ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify