;
The Max Meser Group Red-hot Psych Pop
zaterdag 14 mrt ‘20
open: 21:00u | start: 21:30u
vvk € 13,50 | deur € 13,50
muziek | Kleine zaal

Dit concert is geannuleerd naar aanleiding van de maatregelen van de regering m.b.t. de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19). De band zal spelen op Patat Met in november. Tickethouders hebben hierover informatie ontvangen.

Indierock die in één adem genoemd zou kunnen worden met artiesten als Jake Bugg en Miles Kane! The Max Meser Group komt in een geheel nieuwe setting en een geheel nieuwe liveshow naar de Vorstin. De doorstart van de band met de uitgebreidere naam, markeert een nieuw beginpunt.

 

Jawel, we lezen het goed: The Max Meser Group staat er. Ineens zien we het woordje ‘Group’ achter de naam van Max Meser. Hoe cool is dat? Je denkt meteen aan pop iconen Spencer Davis Group, Groep 1850 of Patti Smith Group. Die toevoeging van dat ene woordje verleent zanger en band een bepaald soort verhevenheid als een officieel keurmerk. Het betekent een nieuwe start voor de Catalaanse Nederlander.

In geen tijd had Max Meser zijn naam gevestigd bij zijn terugkeer vanuit Barcelona in zijn tweede vaderland Nederland. Behalve met twee heel sterke albums – Change (2016) en het door Andy Crofts (Paul Weller) geproduceerde Pictures (2017) – trok Meser op bijzondere wijze de aandacht van de media. Zo was er een breed in Het Parool uitgemeten singlepresentatie in een bekende hoerenkast te Mokum en het daar fel mee contrasterende optreden als ervaringsdeskundige over het Catalaanse onafhankelijkheidsstreven aan tafel bij DWDD. Interessante voorprogramma’s van Paul Weller en Jake Bugg volgden er in Nederland, plus een Europese tour met The Strypes. Ook werd er opgetreden op hoog aangeschreven internationale festivals als South By South West (SXSW) in Austin, Texas en BIME in Spanje. Met Max waren de mogelijkheden maximaal. Dat is nog steeds zo. De eerste single Free klinkt namelijk als een frisse wind, de verlangde positieve noot in een wereld vol pessimisme en cynisme. Free is er voor de optimisten onder ons. Single nummer 2 Dull & Bored (Bamboo) trekt die lijn nog wat verder door.


Patat Met: Dan August + Stella + Sheila and the Kit vr 20 mrt ‘20
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify