;
The Royal Dutch Scam Steely Dan tribute
zaterdag 28 dec ‘19
open: 20:00u | start: 21:00u
vvk € 20 | deur € 22,50
muziek | Grote zaal

Een aantal grote namen uit de Nederlandse muziekscene hebben een pact gevormd om de heerlijke muziek van Steely Dan terug naar het podium te brengen. En hoe! Reelin in the years… Do it again… Rikki dont lose that number… Hey Nineteen… We missen het!

Geformeerd rond leadzanger en saxofonist Lo van Gorp, één van de de allerbeste Nederlandse sessiemuzikanten. Tussen de nummers door ontpopt Van Gorp zich bovendien als fijnproever en connaisseur. Met sappige anekdotes en speelse analyses licht hij een tipje van de sluier op over de mystieke teksten en rock-poëzie, die Steely Dan zo kenmerken.

De muziek laat zich omschrijven als ‘sophisticated classic rock’: rijke arrangementen, gelardeerd met jazz-invloeden en met een belangrijke rol voor de gitaar, vormen het raamwerk voor de prachtig uitgesponnen melodieën, doorspekt van blues en vermakelijke, vaak absurde teksten.

Met bezieling gespeeld, vanuit diepe rhythm ’n blues en bijna griezelige perfectie zoals het Steely Dan zelf betaamt, laat ‘The Royal Dutch Scam’ de tijdloze songs fris en tegelijk natuurgetrouw klinken. De bandleden zijn de creme de la creme van de Nederlandse muzikanten-scene. U herkent hen wellicht van het Metropole Orkest, Marco Borsato, Trijntje, Michiel Borstlap, Alain Clark, Frank Boeijen, Ilse DeLange, Gino Vannelli, enz.

Bezetting:
Lo van Gorp – leadzang/sax
Tom Beek – sax
Arjan Muusz – sax
Eric van de Bovenkamp – keyboards
Erik Rutjes – gitaar
Boudewijn Lucas – bas
Mark Stoop – drums
Dedre Twiss, Debbie Helaha & Simone Pormes – backing vocals


Soul Food vr 27 dec ‘19
Open Podium zo 29 dec ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify