;
The Royal Engineers + The Cosmic Carnival DIT CONCERT IS VERPLAATST!
zaterdag 11 nov ‘17
open: 21:00u | start: 21:30u
vvk € 10,50 | deur € 10,50
muziek

LET OP! Dit concert is verplaatst naar een nog te bepalen datum!

Een van de meest gevierde live-acts uit ons kikkerlandje The Cosmic Carnival komt samen met The Royal Engineers Hilversum plat spelen. The Cosmic Carnival tourde afgelopen zomer door de USA en ook The Royal Engineers hebben niet stil gezeten. The Cosmic Carnival bracht eerder dit jaar het album ‘First Flowers’ uit en The Royal Engineers brengt in het najaar ‘Rock ’n Roll Will Never Let You Down’ uit in hometown Utrecht.

The Royal Engineers

The Royal Engineers, gevestigd in Utrecht, staan bekend om hun catchy popsongs met een flinke dosis Rock ’n Roll. Geïnspireerd door het analoge geluid van de jaren 70, profileren ze zich elke show weer door een originele en groovy sound neer te zetten. Hun eerste EP ‘One’ kwam uit in uit 2015, wat resulteerde in een succesvolle Popronde in het jaar daarna. Na dit succesvol afgesloten te hebben, vlogen ze in januari 2017 richting de Verenigde Staten, waar ze onder andere optraden tijdens het Sundance Filmfestival in Utah en hun nieuwe video voor de singel ‘Hit it & Do it again’ opnamen. Deze clip bezorgde hen een optreden in De Wereld Draait Door in maart, waarna ze de zomer gebruikten voor het opnemen van hun eerste album. In oktober zullen zij hun eerste tour in Spanje spelen en bij terugkomst dit gloednieuwe album ‘Rock ’n Roll will never let you down’ releasen in De Helling in Utrecht.

The Cosmic Carnival

The Cosmic Carnival bracht op 18 april 2017 haar vijfde plaat ‘First Flowers’ uit. De officiële albumrelease vond plaats in Paradiso Amsterdam en was meteen het startschot van een voorjaars clubtour door Nederland. De zomer stond vervolgens in het teken van een Amerikaanse tour, die de band over een periode van 1 maand in 15 verschillende Staten bracht, met optredens in onder andere Chicago, Nashville en New York City.

Inmiddels zijn ze tien jaar een van de meest gevierde live-acts uit de lage landen: The Cosmic Carnival. Na twee studioalbums en een live-dubbelalbum is nostalgie echter geenszins van toepassing. Natuurlijk, het geluid van The Cosmic Carnival behoudt een sterke retro-sfeer: artiesten als The Grateful Dead, The Band, Jefferson Airplane, maar ook Bob Marley, Springsteen en CCR vormen bakens van inspiratie. The Cosmic Carnivals samensmelting van herkenbare elementen – zonovergoten americana, bezwerende soul, 70s rock nuggets en psychedelische pop – is ronduit uniek en kent in deze kosmos geen gelijke. De brandende liefde voor muziek, het intense spelplezier, de vernieuwingsdrang en arbeidsethos zijn bij de Rotterdammers onverminderd gebleven. En daarmee heeft The Cosmic Carnival voldoende munitie verzameld om in 2017 weer het stof van de planken te spelen.

In tijden van crisis – zowel in de persoonlijke zin als de maatschappelijke – zijn in het heetst van de strijd soms onmogelijk de zilveren randen te ontdekken. First Flowers is een plaat vol met zilveren randen, maar desalniettemin strijdvaardig en vol levenslust. Het titelnummer bevat het refrein: “Don’t you know the first flowers bloom/before the last winter’s day”. Een spreuk die troost biedt. En vooral ook hoop.


De Verrukkelijke 80’s! za 11 nov ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify