;
The Toasters GOEIEMIDDAG! in het voorprogramma!
donderdag 14 dec ‘17
open: 20:30u | start: 21:00u
vvk € 10,50 | deur € 10,50
muziek

The Toasters uit New York, de legendarische ska band komt naar de Vorstin! De band bestaat al sinds 1981 en werd geïnspireerd door de Britse ska opleving die in de nadagen van de punk opkwam. Zorg dat je spieren opgewarmd zijn, want er staat een avondje ‘skanken’ voor de boeg!

The Toasters (USA)
Deze doorgewinterde artiesten mogen zich met trots de langst bestaande Amerikaanse ska band noemen. In 1981 gevormd in de Lower East Side van New York en uitgegroeid tot een band die 14 albums heeft uitgebracht en ruim 2400 optredens over de hele wereld achter de rug heeft.

Frontman Robert “Bucket” Hingley heeft echter na al deze optredens zijn passie voor Ska nog lang niet verloren. Naast zijn leven als zanger, gitarist en bandleider is hij namelijk ook eigenaar van Amerika’s grootste Ska label Moon Ska Records. The Toasters worden dan ook gezien als de grondleggers van de ska scéne in Amerika.

De veelzijdigheid van frontman Hingley is ook terug te vinden in de muziek van The Toasters. Bang om te experimenteren zijn ze niet en dit heeft geleid tot een verbluffend repertoire vol ritmische grooves. Van Reggae- en Jazz-geaccentueerde nummers tot de klassieke uptempo-Ska en Rock ’n Roll.
 Deze veelzijdigheid is precies de reden waarom The Toasters na al die albums nog steeds hun aantrekkingskracht niet hebben verloren.

GOEIEMIDDAG!
Op het Vlaamse festival Pukkelpop werd GOEIEMIDDAG! in een manische gekte geboren: uit een simpele groet ontstond het idee voor een absurdistische skaband met een verlichtende boodschap. De aanvankelijk driekoppige formatie boekte al snel successen met de hit “Het Geert Wilders Protestlied” waarmee veel media-aandacht werd bereikt. Vervolgens werd de band aangevuld met een drummer en drie blazers, waarna het hele land werd veroverd. GOEIEMIDDAG! speelde in zalen als de Melkweg, Paradiso, P60 en verder knalde de band op festivals door het hele land en werd Brabant met carnaval veroverd. Voor nu is het wachten op de tour door Duitsland en België, waarmee GOEIEMIDDAG! de status van onsterfelijkheid verder zal uitbouwen.


Giant Tiger Hooch + Gloria Lewis + Far From Okay vr 15 dec ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify