;
Tribute to the Nineties ft. Rudeboy & Green Lizard covers van Smashing Pumpkins, Alice in Chains, Nirvana en meer
zaterdag 21 dec ‘19
open: 21:00u | start: 21:30u
vvk € 19,50 | deur € 19,50
muziek | Kleine zaal

The nineties are back! Op 21 december welteverstaan. Rudeboy (Urban Dance Squad) en Green Lizard hebben de handen weer ineen geslagen voor Tribute to the Nineties. In 2017 stonden ze hier al met een uitverkochte ‘Tribute to Nirvana’.

Na drie succesvolle club en twee festival tours in Nederland wordt de Tribute to the Nineties ft. Rudeboy & Green Lizard verlengd met een nieuwe se set nummers van o.a. Urban Dance Squad, Nirvana, Smashing Pumpkins, Beastie Boys en Alice In Chains. De Urban Dance Squad nummers worden uitgevoerd door de Silver Surfering Rudeboy, juist de originele zanger van deze legendarische band. Verwacht een set met alleen maar krakers.

Green Lizard
Amsterdams gezelschap met als middelpunt de gebroeders Tjon Ajong. In 1996 weten ze met een mix van grunge, hardrock en metal De Grote Prijs Van Nederland in de wacht te slepen. Vier jaar later maakt de band de belofte waar met het album Identity (Sony Music). Daarna volgen nog twee platen en honderden optredens in Nederland, Europa en Amerika op o.a. Pinkpop, Lowlands, Paaspop, Pukkelpop, Roskilde, Vans Warped Tour en support tours met The Gathering en Skin (Skunk Anansie).

Silver Surfering Rudeboy
Zanger/rapper van de meeste legendarische Nederlandse band Urban Dance Squad.

Support: Grenadeers
Grenadeers is een alternatieve rockband uit Amsterdam/Utrecht. In hun eigen woorden omschrijven ze zichzelf als ”De liefdesbaby van Robert Fripp en Josh Homme, spelend in een lege prullenbak ergens in een verlaten steeg in Old Town Sin City.” De band, onder leiding van drummer en songwriter Guy Pek, speelt hoekige riffs die in scherp contrast staan met de slepende vocalen van frontman Siep van Rijswijk. Hun debuut EP werd gemixt door niemand minder dan Alain Johannes (Queens Of The Stone Age/ Them Crooked Vultures).

2018 bracht nieuwe avonturen voor Grenadeers. Vanaf mei dat jaar was er elke maand een release. De eerste song in deze reeks; ‘Out With It and Without It’, werd gedraaid op 3FM en kreeg aandacht van blogs als Never Mind the Hype. Hun single ‘Gird’ werd opgenomen in populaire Spotify playlists als ‘All New Rock’ en ‘Rock United’. Deze zomer komt de nieuwe plaat uit, dus houdt ze in de gaten!

Afterparty: Alto 90’s
Na de Tribute gaan we nog even door met de alternatieve hits uit de jaren 90 tijdens de Tribute To The Nineties Afterparty. DJ Branco draaide in de nineties in Rockefeller en Het Gooisch Podium de rammers al aan elkaar en gaat dat nu weer doen. Nirvana, Rage Against The Machine, Public Enemy, Cypress Hill, Molotov, Sublime, Tool, NOFX, Prodigy, Dr.Dre, Pearl Jam, Soundgarden en nog veel meer.


Soul Food vr 27 dec ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify