Ulrich Ellison and Tribe Austin Music Award winnaar!
donderdag 01 jun ‘17
open: 20:00u | start: 20:30u
vvk € 5 | deur € 7,50
muziek |

Het is geen geheim dat Austin TX een van de belangrijkste ´music hotspots´ van de wereld is als het gaat om blues, americana en roots muziek. De muziekstad is beroemd als thuishaven van muziek iconen en opkomende toekomstige muziek legendes. Een daarvan is Ulrich Ellison – Austin Music Award winnaar voor “Best Guitar 2016”. Andere opvallende gitaristen die deze titel hebben gekregen zijn SRV, Eric Johnson en Gary Clark Johnson.

Door een reeks van gebeurtenissen en een jazz beurs, arriveert de geboren en getogen in Graz, Oostenrijk gitarist Ulrich Ellison (zijn voorouderlijke wortels gaan terug tot Ierland) in 2007 in Austin Texas. Als een van de weinige Europeanen in deze concurrerende scène, produceert Ellison tussen het geluid van “swampy Grooves en Texas cool “ een eigen uniek geluid: een mix van Americana vermengd met een Europese touch. Gebaseerd op de bluesrock traditie, met psychedelische en Keltische elementen.

Met zijn uitstekende gitaarwerk wint hij diverse prijzen en onderscheidingen. Zoals: #1 “Blues/Soul/Funk Act” in de 2015 Austin Music Awards en “#4 Best New Band” in 2014.

Ulrich heeft 3 albums onder zijn eigen naam uitgebracht. Het nieuwe album is aan de basis meer rock dan zijn vorige albums. Het titelnummer “Amerika” is heel erg geïnspireerd door de recente politieke verschuiving.

Ulrich Ellison & Tribe bestaat uit:
Ulrich Ellison – gitaar/vocals
Sabine Ellison – bas/vocals
Joel Duhon – drums/vocals
Jan Flemming – keyboards/arcordion


Ferocious Dog zo 28 mei ‘17
Heroes: A Tribute to Willy de Ville vr 2 jun ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify

Membercard

Word vriend van de Vorstin en koop de Membercard!.
U krijgt daarmee behalve een absolute VIP-behandeling binnen de Vorstin, ook diverse kortingen bij aangesloten bedrijven!