The Veldman Brothers presented by Hoochie Mama's Blues Tavern
zondag 21 apr ‘19
open: 15:30u | start: 16:00u
vvk € 10 | deur € 10
muziek | Kleine zaal

De naam zegt het al: de lokale blueshelden van Hoochie Mama gaan heerlijke bluesmiddagen organiseren in de Vorstin. De heren zullen tijdens Hoochie Mamas Blues Tavern uw gastheren zijn en je elke keer meenemen in een onvergetelijke middag met zowel nationale en internationale bluesartiesten. Deze keer zijn dat The Veldman Brothers!

The Veldman Brothers
The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Daarachter hun rhythmbrothers Fred van der Wende op bas en Han Neijenhuis op drums.

Vier (stief)broers zijn het. Alle vier met een bak aan ervaring, maar vooral nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen. Het nieuwe, zesde album Refuel is daarvan weer het tastbare resultaat. Elf eigen songs in de beste Veldman Brothers-traditie. Puur en authentiek. En zowel in binnen- als buitenland enkel goede recensies.

Hoochie Mama
De Hilversumse band Hoochie Mama is opgericht in januari 1990 en sindsdien al niet meer van de Nederlandse podia en festivals weg te denken. De hechte vriendenclub is met name beïnvloed door grote namen als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters , John Lee Hooker en vele andere.

De muziek van Hoochie Mama leunt veelal op het spel van gitarist Pim Dollé, die met zijn virtuoze spel en sound de aandacht van vele liefhebbers van gitaargeweld weet te trekken. Ondersteund door een strakke ritmesectie wordt dit afgewisseld met bluesharp gespeeld door broer Ron. Het rauwe stemgeluid van Theo Duurland maakt het geheel compleet.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Tijdmasjien Koninginnenacht ;-) vr 26 apr ‘19
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify