;
De Vorstin bestaat 5 jaar! Backstage festival / toegang tot meer dan 18 ruimtes / diverse acts / gratis entree
zondag 27 sep ‘15
open: 13:30u | start: 14:00u
muziek

De Vorstin viert op zondag 27 september haar 5 jarig bestaan met o.a. Soulmachine! Altijd al nieuwsgierig geweest wat er zich achter de grote zaaldeuren bevindt?

Suprise! We nemen je overal mee naar toe! Toegang tot meer dan 18 ruimtes….van een band in de lift, tot een comedy show in het loadingdock en een stomende soul & funk show in de grote zaal. Leuk om te weten, dit indoor backstage festival is helemaal gratis en voor kids is er ook genoeg te doen!

*****************************************************************************************

De Vorstin viert haar jubileum met o.a. Soulmachine, een professionele soulband die de zaal op z’n kop zet met een vette funk en dampende soul show! Soulmachine is één van de weinige bands in NL die alle soul-en funkhits nog speelt zoals in de jaren 60,70 en 80. De band speelt pure authentieke soul en funk krakers als I’m A Soulman, I Feel Good en andere onvergetelijke hits van o.a. James Brown, Otis Redding, Aretha Franklin en Tina Turner!

Wat hebben we verder op het programma staan? Om 13.30u gaan de deuren open en trappen we af met een live optreden van het Pop/Rock koor, gevolgd door singer-songwriters, stand-up comedians en cabaretiers die het podium bestijgen tijdens het Open Podium! In het loadingdock; Comedy Cowboys met een improvisatie show! Alle personages, het script, de rekwisieten, special-effects en muziek worden ter plekke verzonnen! In de kleedkamers, de bands van Plug ’n Play en een echte Game Room

De grote zaal maakt plaats voor optredens van o.a. Desray en The Laundry BigBand en dat het bijzonder wordt is een ding wat zeker is!

In de oefenruimtes een jamsessie en workshops! De echte gitaarhelden onder ons kunnen trouwens helemaal los want ‘Guitar Hero’ mag natuurlijk niet ontbreken. Tijdens het backstage festival worden de rookruimte en De Huiskamer een DJ walhalla. De huisdj’s van de Vorstin presenteren zich in geheel eigen stijl en mixen de lekkerste deuntjes in elkaar. Feest dus!

Lekker meezingen met nummers, elkaar afbluffen met je kennis en strijden om te gekke prijzen! De Pop Bizz Quiz mag deze dag natuurlijk niet ontbreken! It’s quizzzz time!

Een band in een lift? Serieus? Yes, for sure! En er staat nog veel meer op het programma! Lees meer hier (fb event).

Tijdens het backstage festival een bijzondere foto expositie… De mooiste foto’s met hun verhalen gemaakt in de Vorstin door onze huisfotografen.

********************************************************************************************

De Vorstin kijkt terug op 5 succesvolle jaren met ruim 250.000 bezoekers op dance avonden, voorstellingen en top concerten van nationaal en internationaal niveau! De start van de Vorstin in 2010 met de opnames van het toen nog onbekende TV programma The Voice of Holland. Wist je dat: medewerkers van de Vorstin regelmatig werden ingeschakeld om ‘publiek’ te spelen? Nu jaren later is The Voice inmiddels uitgegroeid tot één van de meest succesvolle talentenshows ooit gemaakt!

Naast de The Voice zijn er tientallen andere Radio en TV programma’s opgenomen. Dat geldt ook voor komend seizoen. Het Muziekcafé krijgt een nieuw jasje, Veronica’s Countdown heeft een definitieve bestemming gevonden maar er komt meer… Wist je dat: programma’s nu ook via live stream te zien zijn?

Bijna iedere Nederlandse band of act heeft wel een keer op het podium van de Vorstin gestaan (we wachten nog op Anouk en Golden Earring). De meest bijzondere optredens voor ons waren Kyteman, De Jeugd, Blof, Ilse, Guus, Spinvis, de Dijk, Gare du Nord en buitenlandse gasten als Graham Colton, Frank McComb, Earth, Wind & Fire, Chic & Nile Rodgers, Chi Coltrane en natuurlijk de hilarische avonden met Roué Verveer, Guido Weijers, Lebbis, Greg Shapiro, Ali B en Nico Dijkshoorn.

Voor de toekomst willen we graag een nog mooier, bijzonder, verrassend programma aanbieden….maar eerst party time!

 Dorine Wiersma - D&A do 1 okt ‘15
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify