WIES & Meis | De Vorstin Kweeksessies De tofste Nederlandse artiesten in het centrum van Hilversum
zaterdag 21 aug ‘21
open: 19:00u | start: 19:30u
muziek | De Kwekerij

Deze augustus is De Kwekerij, het stadspark op het Stationsplein in Hilversum, het decor van De Vorstin Kweeksessies.

Vier zaterdagen lang kun je genieten van de tofste artiesten van Nederlandse bodem. Zaterdag 21 augustus is het de beurt aan WIES en Meis. Bij het ticket zitten twee consumpties inbegrepen. Je hoeft niet te testen voor toegang.

De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. De band had een vliegende start met het winnen van de Amsterdamse Popprijs 2018 en de Grote Prijs van Nederland 2019. Ze scoorden een 3FM Mega Hit met hun eerste single ‘Soms Is Het Te Laat’, ze eindigden als derde in De Volkskrant Talentenverkiezing en tijdens hun showcase op Noorderslag 2020 werd WIES bekroond met de 3FM Talent Award. Op 5 oktober speelden zij hun eerste en tevens uitverkochte clubshow in de grote zaal van Paradiso (‘De Grote ParaWIESo Anderhalve Meter Show’). Het debuutalbum van WIES wordt verwacht op 17 september 2021.

Meis, het soloproject van Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. Ze is rauw, soms donker, maar dromerig.

Met hoofdthema ‘isolement’, maakte Meis haar debuut EP ‘Een’, waarin ze een intrigerende balans vond tussen akoestische instrumenten en elektronische synths en samples. Geïnspireerd door artiesten als Bon Iver, Big Thief, Clairo en St. Vincent, omarmt de EP het wrange en imperfecte. De songs van ‘Een’ zullen los verschijnen en worden uiteindelijk in de lente van 2021, samen met nog 2 bonustracks gebundeld tot een EPlus.

De Vorstin Kweeksessies zijn een initiatief van De Vorstin, De Kwekerij, Hilversum Marketing en Gemeente Hilversum en maakt onderdeel uit van het programma Summer in the City 2021. Er is iedere avond plaats voor tweehonderd mensen en er hoeft niet vooraf getest te worden. Door vaste zitplaatsen is een veilige anderhalve meter gegarandeerd.

Let op: de zitplaatsen zijn ingedeeld per twee stoelen. Als je tegelijkertijd aankomt doen wij ons uiterste best om je een zitplaats naast elkaar te geven! Kom zo vroeg mogelijk, dan is deze kans het grootst. Helaas kunnen wij geen garanties geven.

28 augustus zijn er optredens van Lucas Hamming en Joe Buck. Via deze link kun je tickets kopen: Tickets


Lucas Hamming & Joe Buck | De Vorstin Kweeksessies za 28 aug ‘21
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify