;
Yellowjackets (USA) Ijzersterke en unieke R&B-achtige 'rhythm & jazz' | voorprogramma: Power To The Pipo
vrijdag 16 nov ‘18
open: 20:00u | start: 21:00u
vvk € 29,50 | deur € 29,50
muziek | Grote zaal

Yellowjackets komt op 16 november naar de Vorstin! Ze gaan al sinds 1977 mee en hun ijzersterke en unieke R&B-achtige sound, ook wel ‘rhythm & jazz’ te noemen, is met de jaren alleen maar vetter geworden. Plaat nummer 25 komt er aan, mét zangeres!

Nieuw werk!
Dit najaar brengt de bekende jazzformatie Yellowjackets hun 25e studioalbum uit, genaamd “Raising Our Voice”. Voor het eerst in hun 33-jarige bandhistorie duikt Yellowjackets de studio in met een zangeres. De stem van Luciana Souza tilt de band naar een nieuw level, een onontdekt gebied. Haar bijdrage is een mooie toevoeging aan het vertrouwde sound van het veelgeprezen jazz kwartet. De band bestaat momenteel uit oprichter Russell Ferrante (keys), oudgedienden Bob Mintzer (sax), William Kennedy (drums) en Dane Alderson (bass).

Een “yellowjacket” is Noord-Amerikaanse bijnaam voor wespen. De naam Yellowjackets werd door de bandleden op het laatste moment gekozen toen ze nog de Robben Ford Band heetten maar er snel een naam moest worden bedacht voor het nieuwe kwartet. Russell Ferrante herinnert zich daar het volgende van: “The one that popped out was Yellowjackets as it seemed to connotate something lively, energetic, and something with a “sting“.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)

Power to the Pipo
Power To The Pipo knalt, bralt, wankelt en valt… om weer op te staan en nóg harder te gaan. Hun energieke brouwsel van harde groove en explosieve improvisatie staat garant voor een dik feest.


Avrotros Muziekcafé za 17 nov ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify