;
Yoga in Concert olv Jan Kuiper ft. Anne Soldaat + Yorick van Norden
zondag 29 okt ‘17
open: 11:00u | start: 11:15u
vvk € 24,50 | deur € 24,50
muziek

Stel je voor. Je gaat zitten en terwijl je rustig in- en uitademt, hoor je de betoverende klanken van een gitaar en andere instrumenten. Wanneer je vervolgens ontspannen op je yogamat gaat liggen, hoor je een zachte stem die je begeleidt om in meditatie te komen. Welkom bij Yoga in Concert!

Jan Kuiper – yogi, gitaar en percussie
Yvonne de Hoop  – yogini en percussie.

Anne Soldaat – gitaar en zang
Yorick van Norden – gitaar &  zang

Dit universum is voortdurend in beweging; sterrenstelsels, planeten, de aarde, de zon, maar ook de aller allerkleinste kwantumdeeltjes. Sommige veranderingen gaan zo ongelooflijk snel dat ze nauwelijks waarneembaar zijn, zeker op kwantum en cel niveau. Bij sommige cycli zijn deze veranderingen juist zo langzaam, dat het ons moeite kost om ze überhaupt  waar te nemen.

De wijzers van een klok, de opeenvolging van de seizoenen, de beweging van eb en vloed, de stand van de maan en de zon. Ook ons lichaam, onze adem en onze gedachten veranderen voortdurend. Alles trilt op zijn eigen specifieke frequentie. Soms zijn deze trillingen zo langzaam dat we ze niet kunnen zien en voelen, of juist zo hoog dat ze voor het menselijk oor niet of nauwelijks waarneembaar zijn.  

Muziek is een combinatie van ontelbaar veel verschillende soorten frequenties. Sinds er menselijke wezens zijn is er ook muziek. Muziek kan ons genezen, gelukkig maken en ons transformeren. Al deze positieve eigenschappen ervaar je ook bij de beoefening van Yoga. Het is dus een win- win situatie als Yoga en muziek worden gecombineerd. 

“Stel je voor. Je gaat zitten en terwijl je rustig in- en uitademt, hoor je de betoverende klanken van een gitaar en andere instrumenten. Wanneer je vervolgens ontspannen op je yogamat gaat liggen, hoor je een zachte stem die je begeleidt om in meditatie te komen. Welkom bij Yoga in Concert!” Het is een unieke beleving van yoga en muziek. Yogahoudingen, muziekklanken, en meditatie komen samen tijdens dit bijzondere concert.

Alles is mogelijk: actief meedoen op je eigen yogamat, ontspannen achterover leunen terwijl je luistert naar de mooie muziek of een combinatie van beiden. Tijdens de les nemen we je mee in een flow van beweging, adem en ontspanning. Geen enkel concert van Yoga in Concert is hetzelfde. De inhoud, de dynamiek en de sfeer worden bepaald door de locatie, de musici en het thema. We nemen je mee op een unieke innerlijke reis. De oefeningen zijn geschikt voor alle niveaus van yogabeoefening. Beginners zijn dan ook van harte welkom! Neem zelf je Yogamat mee! 

JAN KUIPER
“Als je samen met de wind en de zee kunt ademen, ben je nooit alleen”.
Gitarist, Yogi en schrijver Jan Kuiper is gezegend met een onuitputtelijke hoeveelheid energie, optimisme en geluk. Naast een succesvolle carrière als gitarist met zijn band The Five Great Guitars kun je hem ook een autoriteit noemen op het gebied van Yoga, Meditatie, Zen en Boeddhisme.

Als schrijver publiceert boeken waarin richting wordt gegeven aan een ieder die zo zinvol en gelukkig mogelijk probeert te leven. Al ruim vijftien jaar is Jan naast gitarist ook fervent Yogi. Sinds 2014 heeft hij zijn twee grote passies weten te combineren in de uiterst succesvolle format: Yoga in Concert. Het is een ongekend concept dat bestaat uit yogalessen met live muziek in theaters, yogastudio’s, aan zee, in het bos en op andere unieke locaties.

YVONNE DE HOOP
“Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!”
Door Yoga is Yvonne het leven pas echt gaan ervaren. Het heeft haar geopend en in contact gebracht met datgene waar het in ons leven werkelijk om gaat.  Wat de ware essentie van ons bestaan is. Waarin lichaam en geest elkaar ontmoeten, ondersteunen en versterken.  Haar leven met Yoga is leven vanuit het hart. Gevuld met onvoorwaardelijke liefde, compassie en mededogen.

Ze geeft al jaren met veel liefde en enthousiasme les in, Critical Alignment Yoga en Therapie, Hatha-Yoga, Adem- en Ontspanningstherapie en Meditatie. Daarnaast organiseert en verzorgt ze yogavakanties en retraites in binnen en buitenland en geeft lessen op verschillende (yoga)festivals.

ANNE SOLDAAT
Anne is gitarist, producer en songwriter. Tot 2004, en tijdens de reünie-tour, zat hij in de band Daryll-Ann. Daarna was hij frontman van Do the Undo en speelde, produceerde en schreef voor en met een hele trits artiesten, waaronder Tim Knol, Freek de Jonge, GEM en Clean Pete. In 2009 bracht hij een solo album uit ‘In Another Life’. Deze kwam tot stand in samenwerking met Jason Falkner, die op zijn beurt muziek maakte voor Paul Mc Cartney, Air en Beck. In 2014 zag zijn tweede album het licht:’Talks Little, Kills Many’. Een schitterende, introverte plaat, waarop Barry Hay op dwarsfluit speelt  in het nummer The Island Man.

YORICK VAN NORDEN
Yorick is fanatiek muziekverzamelaar en dat hoor je. Zijn eclectische muziek put uit vele invloeden, maar de focus ligt op de periode 1964-1975: The Beachboys, Beatles, David Bowie. Hij weet hoe een goede popsong in elkaar zit, zonder voor banale melodietjes te gaan. Zijn debuutalbum ‘Happy Hunting Ground’ kwam op 2 oktober 2015 uit.


Open podium zo 29 okt ‘17
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify