;
Zorita + Groova Palooza Dansbaar, funky en psychedelisch
vrijdag 01 jun ‘18
open: 20:30u | start: 21:00u
vvk € 12 | deur € 12
muziek

Vanavond krijg je maar liefst twee prachtige bands voorgeschoteld. Geniet van de eigenzinnige sound van Zorita, die met hun derde album ‘Aphrodite’ een duidelijk nieuwe weg in slaat. De kenmerkende akoestische sound van de achtkoppige band is aangevuld met beats, psychedelische synths en strakke riffs. Voorafgaand aan Zorita brengt het Utrechtse Groova Palooza een smerige, pompende mix van onder meer funk, afrobeat en groove.

Let op! Dit is het verzette concert van 2 februari! Had jij kaarten voor 2 februari? Die zijn dan nog steeds geldig op 1 juni! Vragen? mail naar tickets@devorstin.nl

Zorita

Frontman Carlos Zorita Diaz volgde zijn hart naar Amerika, beleefde doorrookte nachten in de muziekhuizen van Cuba, maar belandde ook slapend en alleen in de catacomben van een verlaten kerk. De liefde achterna, of ervoor op de vlucht.

‘Aphrodite’ bevat een eclectische verzameling van nummers. Er zijn onmiskenbare popsongs, met galmende gitaren en donkere refreinen, maar ook broeierige, psychedelische nummers, doordrenkt met voodoo en rum. Ingetogen, dromerige ballads wisselen af met rauwe, swingende tonen en snerpende violen. Dreigend en sinister, zoet en lichtvoetig; Zorita toont zich met Aphrodite in vele gedaantes.

LiveXS noemt de groep ‘stuk voor stuk supermuzikanten’. 3FM bestempelt Zorita als* ‘absoluut uniek’* en Revolver’s Lust For Live omschrijft hen als ‘een absolute revelatie op plaat en een sensatie op de buhne‘.

Groova Palooza

Waar verkeersopstoppingen al niet goed voor kunnen zijn… De bandleden van Groova Palooza ontmoetten elkaar toevalligerwijs in een monsterfile richting Parijs en liepen elkaar later nog eens tegen het lijf tijdens een sessie in Utrecht. Het vijftal bleek een enorme muzikale klik te hebben en besloot samen te werken onder de naam Groova Palooza.

In 2018 maakt de groep zich klaar voor een nieuwe release en een zomertour. Groova Palooza doet met een liveband wat een DJ achter zijn mengtafel doet, maar dan frisser en lekkerder. Kolkende menigtes voorzien van de lekkerste dansmuziek. Denk aan funk, zoals Lettuce, Sam Kininger, Trombone Shorty en Maceo Parker.

Voor dit concert zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Platenhuis ’t Oor (je kunt alleen contant betalen!)


Avrotros Muziekcafé za 2 jun ‘18
Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify