;

Huisfotografen in het zonnetje! Uhh.. De flitser!

Huisfotografen in het zonnetje! Uhh.. De flitser!

Waar menig Hilversummer bekend mee is, is het feit dat de Vorstin met een grote groep vrijwilligers werkt. De grootste familie van Hilversum, zeggen we zelf graag. Je koopt je kaartje bij een vrijwilliger, hij wordt gescand door een vrijwilliger, je jas wordt veilig opgehangen door onze vrijwilligers en je perfecte biertje komt ook uit de hand van een vrijwilliger. We hebben ook een fantastische poel huisfotografen. Ook zij zitten al bijna 3 maanden zonder concerten. We hebben fotografen Lex Putman en Albert Hoogendoorn gevraagd hoe dat is.

3JS – 7-10-2016

 

Jouw emotie vertellen op een digitale plaat

Een uitdaging, dat is het zeker. Met het gebrek aan veel licht in de zaal is het soms lastig om een goede serie op de gevoelige plaat te zetten. Naast deze uitdaging is het voor Albert ook een combinatie van zijn twee grote liefdes, fotograferen en muziek. Niet alleen het genieten van live muziek ook contact met de crew en artiest maken dat plaatje compleet. Luisteren, kijken, beleven en fotograferen, een mooie combinatie van hobby’s zoals Lex het beschrijft.

Gruppo Sportivo – 14-6-2019

 

Een combinatie van ingrediënten

Wat de perfecte foto maakt, heeft best een lijstje van ingrediënten. Bij sommige shows zijn er restricties en mag de fotograaf alleen gedurende de eerste drie nummers fotograferen. Dan moet je zeker zo snel mogelijk de mooiste momenten zoeken. Dat begint volgens Lex al bij de sfeer van de avond zodat je zelf ook kan genieten de show. Naast licht, zoals eerder benoemd, wil je ook de actie of reactie van de artiest op het juiste moment vastleggen volgens Albert. Sommige artiesten flirten zelfs met jouw camera, vult Lex aan die met zijn Nikon Fullframe fotografeert. Maar zelfs als het tijdens de show allemaal samenkomt begint het echte werk pas bij Albert en Lex thuis – where the magic happens –, want ook de juiste nabewerking kan het verschil tussen een mooie foto en een perfect plaatje maken.

Thin Lizzy’s Brian Downey Alive & Dangerous – 10-02-2019

 

Camera in de kast

Nu de Vorstin sinds half maart dicht is, ligt de camera helaas thuis op de plank. Gezien de Corona maatregelen wordt er zowel door Lex als Albert niet gefotografeerd. Albert heeft inmiddels wel dingen bedacht om vast te leggen. Als de situatie weer ‘veilig’ is wil hij weer volop aan de bak. Lex kijkt heel erg uit om in het najaar Alain Clark, Brainpower en de Edwin Evers Band vast te leggen.

Wij missen onze Lex en Albert in de Vorstin.

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

 – geschreven door Hester Vogelzang

Mothers Finest – 31 oktober 2019

Clear Creedence Revival 13-04-2018

Yip Roc – 11-10-2018

Omara Portuondo 17-05-2019

Ladies Of Soul – 05-09-2019


 

Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify