;

FAQ

1 - Pilot 'Testen voor toegang'

Waarom doen jullie mee aan deze testevents? - +

De Vorstin doet mee aan de testevents ‘Testen voor Toegang’ om op deze wijze bij te dragen aan een exit-strategie uit de COVID-19-crisis. Zodat de culturele sector, maar ook andere organisaties en ondernemers, weer zicht krijgen op hoe ze zo snel mogelijk veilig kunnen openen, ook zonder beperkende maatregelen.
De Vorstin stelt veiligheid van de bezoeker altijd voorop en houdt zich aan de daartoe ontwikkelde protocollen.

Welke kosten zijn er verbonden aan deze sneltesten? - +

De infrastructuur en de testen worden op dit moment betaald door overheid. Dit houdt in dat je als bezoeker hiervoor niet hoeft te betalen.

Hoe kan ik een show bezoeken? - +

Om een show te kunnen bezoeken doorloop je de volgende stappen:

 • Je koopt een ticket in onze ticketshop;
 • Je laat je binnen veertig uur voor aanvang testen (na maximaal een uur ontvang je de uitslag via een e-mail);
 • Je zet zelf de testuitslag in je digitale testbewijs, de CoronaCheck-app;
 • Bij toegang laat je jouw ticket en testbewijs zien. Het testbewijs mag niet geprint zijn. Deze moet je tonen in de CoronaCheck-app;
 • Er vindt ter plekke onderzoek plaats in de vorm van een in te vullen vragenlijst. Er vindt achteraf geen PCR-test plaats.

Zie voor uitgebreide uitleg en het boeken van je test www.testenvoortoegang.nl.

Ik ben positief getest en kan dus niet komen. Krijg ik mijn geld terug? - +

Jazeker! Als jij positief test op corona, krijg jij je geld terug. Je moet dan wel voor aanvang van de show via info@devorstin.nl melden dat je niet kan komen vanwege een positieve test.

Wat is de bedoeling van de pilot testevents? - +
 • Tussen 9 en 30 april 2021 vinden in de cultuursector zogenaamde pilots plaats om ervaringen op te doen met (snel)testinfrastructuur.
 • Sneltesten kunnen een belangrijk instrument worden om het maatschappelijk leven weer op gang te brengen zolang de vaccinatiegraad nog niet voldoende is.
 • Met deze pilots gaat de overheid de bereidheid, beheersbaarheid en uitvoerbaarheid van het sneltesten onderzoeken.
 • Het gaat om een beperkt aantal concerten en voorstellingen, en om bezoeken aan monumenten en musea. Bezoekers met een ticket moeten een negatief testbewijs overleggen om naar binnen te kunnen.
 • Het corona branche-protocol blijft daarbij (voorlopig) gehandhaafd, dus ook de 1,5 meter.
Waarom wordt toch de anderhalve meter gehandhaafd, terwijl iedereen die toegelaten wordt, negatief getest is? - +
 • In deze fase zet de overheid veiligheid voorop. Dit houdt in dat we nu vooral kijken naar de testbereidheid en uitvoerbaarheid van de maatregelen;
 • Hopelijk kan in latere fase met testbewijzen de anderhalve meter wel losgelaten worden.
Hoe is de selectie van deze locaties tot stand gekomen? - +
 • Bij de selectie van de pilots is onder meer rekening gehouden met regionale spreiding, spreiding per sector, behoefte van de sector, nabijheid van een testlocatie en onderscheid tussen grote en kleine organisaties;
 • De kalender is in nauwe samenspraak met het ministerie van OCW,  de veiligheidsregio’s en branche- en koepelorganisaties opgesteld.
Wat gebeurt er na de tests in april? - +
 • Dit is een eerste stap naar heropening, maar nog kleinschalig en ‘pilot’;
 • In mei is er hopelijk grote schaal sneltestcapaciteit beschikbaar;
 • Een wettelijke regeling om sneltesten te kunnen toepassen is in voorbereiding;
 • In de loop van mei komen de sneltesten, als het volgens plan loopt, op grotere schaal beschikbaar. De overheid mikt op circa 400.000 sneltesten per dag eind mei.
Wat is het verschil met Fieldlab Evenementen? - +
 • De Fieldlab Evenementen zijn een ander ‘spoor’. Bij de Fieldlab Evenementen gaat het om (grootschalige) testevents, met als doel gevalideerde uitspraken te doen over het zo veilig mogelijk organiseren van evenementen;
 • Deze ‘pilots’ zijn een eerste stap naar heropening, met de toepassing van testbewijzen kan hiermee het sociaal en cultureel leven op gang worden geholpen;
 • Er wordt een veel lichter onderzoeksprotocol dan bij Fieldlab Evenementen toegepast;
 • De resultaten van de Fieldlab Evenementen testevents zullen wel gebruik worden bij de pilots en de opschaling ervan.
Mag ik zelf een sneltest uitvoeren met een test van de drogisterij of apotheek? - +

Nee, dat mag niet. Het zelftesten neemt op dit moment een vlucht, maar deze gelden niet als geldig toegangsbewijs voor de pilot testevents.

Hoe zit het met de aparte teststraten? - +

Er zijn voor Testen Voor Toegang aparte teststraten ingericht. Er is dus geen extra belasting op teststraten van de GGD. Wil je een test boeken? Doe dit via testenvoortoegang.nl.

Kan een gevaccineerde ook meedoen aan de pilot? - +

Ja dat kan, maar in de maand april tijdens deze ‘pilots’ moeten ze alsnog een negatief snel-testbewijs kunnen overhandigen.

Wie doen er allemaal mee aan de testevents? - +
 • Monumenten (circa 30, van 9 tot 11 april);
 • Theaters en concertpodia (circa 30, van 13 tot 21 april);
 • Musea en instellingen voor beeldende kunst (circa 15, van 19 tot 25 april);
 • Poppodia (circa 30, van 22 tot 30 april), waaronder De Vorstin.
Wanneer is volgens de taskforce en de deelnemende sub-sectoren de pilot een succes? - +

Deze pilot is geslaagd als helder is geworden:

 • Wat de testbereidheid van verschillende publieksgroepen is;
 • Wat de struikelblokken van de testlogistiek zijn;
 • Hoe deze obstakels makkelijk kunnen worden opgelost, zodat de sector een stap dichter bij heropening is.

2 - Je Bezoek

Wat is het bezoekadres? - +

De Vorstin ligt in het centrum van Hilversum, op loopafstand van het station. Het is gelegen aan Koninginneweg 44, klik hier voor de routebeschrijving in Google Maps.

Bereikbaarheid met OV - +

De Vorstin ligt op circa vijf minuten loopafstand (400 meter) van Station Hilversum. Verlaat het station aan de centrumzijde en loop naar rechts. Je kan langs het spoor lopen of via de straat parallel hieraan. Blijf rechtdoor lopen en dan zie je ons aan je linkerhand.

Bereikbaarheid met auto - +

Je kunt niet bij ons parkeren. Dit is ook niet mogelijk bij het hotel naast of bij het restaurant tegenover ons. Dit is privéterrein en niet bedoeld voor bezoekers van De Vorstin.

Er zijn 3 betaalde parkeergelegenheden in de buurt (van dichtbij naar verder weg):
• Parkeerterrein Langgewenst
• Q-Park Hilversum Markt
• Q-Park Hilvertshof

Is het pand toegankelijk voor iedereen? - +

De Vorstin is toegankelijk voor elke bezoeker!

Als je meer wilt weten over het reserveren van (rolstoel)plaatsen, het gebruik van het mindervalide toilet of de lift, de rij overslaan en dichtbij parkeren, lees dan deze toelichting.

Leeftijdgrens - +

Ben je jonger dan 16 jaar dan mag je alleen een concert bezoeken onder begeleiding van iemand van 18 jaar of ouder. Of wanneer er specifiek een andere leeftijdgrens is aangegeven bij het event. De begeleiding moet zich kunnen legitimeren en te allen tijde aanwezig blijven.
Let op: bij danceavonden is de minimum leeftijd 18 jaar, tenzij specifiek anders is aangegeven. Vanzelfsprekend geldt de ‘onder begeleiding’ regel niet bij 18+-avonden.

Alcoholbeleid - +

Geen 18? Dan krijg je geen drankjes met daarin alcohol. Drink je wel iets met alcohol en we komen hierachter, dan verzoeken we je vriendelijk om het pand te verlaten.

Is de garderobe verplicht? - +

Tijdens de coronaperiode hebben we een aangepast programma. Daarom hebben we besloten om zolang als dit duurt de garderobe tijdelijk te sluiten. Jassen en tassen mogen mee de zaal in.

Als alles weer normaal is, gelden de volgende regels:

Ja, het gebruik van de garderobe is verplicht.

Het is niet toegestaan jassen, tassen, rugzakken en helmen los in een andere ruimte te plaatsen of te hangen. Schade of verlies van in bewaring gegeven items en/of inhoud wordt niet vergoed, tenzij dit aantoonbaar is gebeurd door opzet of grove nalatigheid van De Vorstin of haar medewerkers. Zonder ontvangstbewijs worden geen items teuggegeven. Er zijn geen kluisjes aanwezig.

Betaalmethodes in de Vorstin - +

Onder de huidige coronaregels is het niet mogelijk om drankjes te bestellen, dus hoeft er tijdens je bezoek niks betaald te worden. Tickets kun je alleen online bestellen!

Na de coronaperiode geldt het volgende:

Je kunt zowel aan de kassa als bij de bar contant en met pin betalen. De voorkeur is pinnen!

Fotograferen of filmen - +

Het is niet toegestaan zonder toestemming professionele foto-, video- en audioapparatuur mee naar binnen te nemen. Consumentencamera’s worden wel toegestaan.

Is gehoorbescherming nodig? - +

Bij onze concerten kan sprake zijn van hoge geluidsdruk, daarom raden we aan om altijd gehoorbescherming bij je te hebben. Ben je ze vergeten? Ze zijn voor drie euro te koop! Vraag ernaar bij een van onze medewerkers.

Kan ik roken in De Vorstin? - +

De Vorstin is rookvrij, er mag alleen buiten gerookt worden. Hou je je niet aan onze regels, dan verzoeken we je ons terrein te verlaten en kunnen we een (tijdelijke) ontzegging opleggen. E-smokers vallen ook onder deze regeling.

WiFi - +

WiFi Vorstin is voor iedereen in ons pand beschikbaar. Het wachtwoord is vorstin

Hapje eten? - +

Wil je van tevoren een hapje eten? Dan raden wij restaurant Tiramisu aan! Je vindt het restaurant aan de overkant van de straat (Koninginneweg 101). Eet smakelijk!

Gevonden voorwerpen - +

Ben je na je bezoek aan De Vorstin iets verloren of kwijt? Kom als we open zijn kijken of het is afgegeven bij de garderobe. Of stuur een mail naar info@devorstin.nl. Wij gooien nooit iets weg!

Hoe laat start het concert? - +

In de agenda staat bij elk programma ‘deur open’, dat is de tijd waarop de zaal open gaat. Als er staat ‘start’ dan is dit de aanvangstijd van het optreden. Tijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Hou dus onze website, social media en/of je mail goed in de gaten!

3 - Tickets

Hoe kan ik online tickets bestellen? - +

Ticket bestel je online in onze ticketshop.

Hoe werkt online bestellen? - +

Stap 1:Aaccount aanmaken / inloggen

• Maak een account aan → aanmaken

OF

• Log in met je account → inloggen

Kies je event en rond de bestelling af.

Stap 2: Mailbox
Je ontvangt een bevestiging van je bestelling via e-mail. Hierin staat een link om je tickets te downloaden. Ook zijn je tickets direct te downloaden in je account via ‘mijn tickets’.

Stap 3: Tickets
Print je tickets uit of laat ze zien op je smartphone. De Vorstin scant de unieke barcode op het ticket.  Elke barcode is uniek, dus laat al je tickets uit de bestelling zien bij de entree. Om papierverspilling tegen te gaan, adviseren wij om het e-ticket vanaf je telefoon te laten scannen. Zet hierbij de schermverlichting op maximaal!

Waar kan ik tickets kopen? - +

Tijdens deze coronaperiode kunnen tickets alleen online gekocht worden. Na deze periode geldt het volgende:

Aan de kassa De Vorstin kunnen tickets worden gekocht. De kassa is geopend op dagen dat er een show staat geprogrammeerd. Ook zijn tickets te koop bij Platenhuis ’t Oor: Leeuwenstraat 44 in Hilversum.

Soms verkoopt de organisator van een concert of feest de tickets alleen via zijn eigen kanaal, dit gaat dan niet via onze ticketshop. Uiteraard verwijzen wij op de website naar de verkooplink. Deze tickets zijn dan niet via de kassa of ’t Oor verkrijgbaar.

Geen tickets ontvangen? - +

Kun je je ticket niet meer terugvinden? Mail naar tickets@devorstin.nl en dan sturen we je je ticket(s) opnieuw toe.

Kan ik tickets reserveren? - +

Helaas is het niet mogelijk om telefonisch tickets te bestellen of te reserveren.

Kan ik mijn tickets teruggeven? - +

Dit is helaas niet mogelijk. Wij volgen hierin de algemene bezoekersvoorwaarden van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De enige uitzondering hierop is wanneer je coronagerelateerde klachten hebt. Welke dit zijn, kun je hier vinden.

Je kunt wel altijd je ticket(s) via Ticketswap aanbieden aan andere geïnteresseerden.

Wat zijn servicekosten? - +

Naast de prijs van het kaartje, die de kosten dekt voor het organiseren van het concert en de gage voor de artiest, betaal je servicekosten. De kaartverkoop wordt voor het grootste gedeelte verzorgd door Stager. Met de servicekosten worden onder meer de kosten voor de software, online en fysieke verkooppunten, klantenservice, betaalkosten zoals iDEAL en kaartscanners gedekt.

Kan ik korting krijgen? - +

Tijdens de coronaperiode niet, maar daarna geldt:

Ja, met de CJP-pas en de Cultuurkaart!

CJP-pas
Podium de Vorstin biedt structureel korting aan CJP-houders. Op vertoon van je CJP-pas betaal je bij bezoek aan de Vorstin altijd € 1 minder dan de prijs van het webticket! Let op: tickets zijn alleen op vertoon van de CJP-pas aan de kassa van de Vorstin te verkrijgen èn bij Platenhuis ’t Oor.

Cultuurkaart
Podium de Vorstin accepteert de Cultuurkaart als betaalmiddel. Leerlingen kunnen aan de kassa van de Vorstin betalen met hun Cultuurkaart. CKV-docenten en -coördinatoren kunnen met een betaalorder via www.cjp.nl een klassikale betaling doen. Aangezien de cultuurkaart ook geldt als CJP zijn bovengenoemde CJP kortingen van toepassing op vertoon van de Cultuurkaart.

Zijn er rolstoelplaatsen? - +

Ja zeker, zowel in de grote zaal als in de kleine zaal zijn er 2 rolstoelplaatsen beschikbaar, deze zijn per mail te reserveren: tickets@devorstin.nl.

Wat als een show wordt verplaatst? - +

In principe hoef je niets te doen, want je gekochte ticket blijft gewoon geldig voor de nieuwe datum. Kun je niet komen op deze nieuwe datum? Dan kun je je geld terugvragen. Geen probleem! Dit kan door ons jouw ticket- en bankgegevens te sturen via dit formulier.

Wat als een programma is afgelast? - +

Wanneer je een ticket hebt gekocht en het evenement wordt afgelast, dan kun je je geld terugvragen. Dit kan door ons jouw ticket- en bankgegevens te sturen via dit formulier.

Heb je nog vragen? - +

Staat je vraag niet tussen onze veelgestelde vragen? Dan kan je ons via dit contactformulier bereiken.

4 - Corona

Coronamaatregelen concerten - +

Zolang de strikte maatregelen gelden, organiseren wij een reeks intieme concerten waarbij alle coronamaatregelen in acht worden genomen. We volgen de richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM volledig. We willen van deze concerten een fijne en intieme ervaring maken, maar om dit voor iedereen ook veilig te houden gelden bij ons een aantal spelregels:

Algemeen:
– Houd anderhalve meter afstand van anderen;
– Blijf thuis als je verkoudheids- of griepklachten hebt;
– Vermijd drukte;
– Schud geen handen;
– Was je handen regelmatig;
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
– Reis zo veel mogelijk lopend of met de fiets.

Tickets:
– Tickets worden alleen online verkocht. Belangrijke informatie over je bezoek wordt via e-mail aan alle ticketkopers gestuurd. Iedere bezoeker dient op de hoogte te zijn van de richtlijnen en voorwaarden, daarom is contactinformatie bij ieder ticket nodig;
– Tweepersoonstickets zijn aaneengesloten plaatsen. Hierbij hanteren we de regels van de overheid en het RIVM. Check de actuele regels op rijksoverheid.nl.

Voor je bezoek aan de Vorstin:
– Print je gekochte kaarten of download deze op je mobiel telefoon. Deze worden op een veilige manier gescand;
– Maak thuis voor vertrek gebruik van het toilet;
– Kom aan op de tijd die aangegeven is in de servicemail die je ontvangt voor aanvang van de show.

Tijdens je bezoek aan de Vorstin:
– Volg te allen tijde de aanwijzingen op van ons personeel;
– Desinfecteer je handen regelmatig bij de hiervoor ingerichte desinfecteerstations;
– Raak alleen de plekken aan die noodzakelijk zijn om aan te raken;
– Volg de aangegeven routes bij binnenkomst en vertrek;
– Er is geen garderobe. Neem je jas en tas mee naar de zaal;
– Meezingen is helaas niet toegestaan.

Na je bezoek aan de Vorstin:
– We zijn benieuwd naar je mening: is je iets opgevallen wat beter kan, of wil je nog iets kwijt over je bezoek aan de Vorstin? Mail naar info@devorstin.nl.

Overig:
Kan ik mijn ticket voor iemand anders kopen?
Ja dit mag. De koper dient wel de e-mail met belangrijke informatie door te sturen naar degene die De Vorstin gaat bezoeken.

Moet ik anderhalve meter afstand houden tot mijn gezelschap?
We hanteren de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Check de actuele regels op rijksoverheid.nl. Let op! Wij hanteren de anderhalve meter per ticket. Het aantal personen waarvoor je een ticket hebt gekocht zitten op aaneengesloten stoelen en bevatten dus geen anderhalve meter afstand.

Kan ik gebruik maken van een ticket op andermans naam?
Ja dit mag. De koper dient wel de e-mail met belangrijke informatie door te sturen naar degene die De Vorstin gaat bezoeken.

Ik heb verkoudheidsklachten en/of koorts. Wat nu?
We vragen je bij binnenkomst naar je gezondheid en die van je huisgenoten. We behouden het recht om je de toegang te weigeren bij het vertoon van klachten.

Je kunt je geld terug krijgen als je ziek bent. Het is belangrijk dat je dit tijdig aangeeft via een mail aan tickets@devorstin.nl.

Hoe zit het met mondkapjes?

We vragen je om in De Vorstin gebruik te maken van een eigen mondkapje. Het advies luidt om deze te dragen vanaf de entree tot het moment dat je op de stoel zit. Het dragen van een mondkapje wordt ten strengste aangeraden.

Kan ik mijn handen desinfecteren?

Bij binnenkomst is er de mogelijkheid om je handen te desinfecteren. We vragen je hier gebruik van te maken.

Ik heb mijn tickets via Ticketswap aangeschaft, hoe zit dit precies?
De tickets zijn gewoon geldig. Let wel op! De tickets zijn verkocht als aaneengesloten tickets. Zorg dus dat je geen losse tickets koopt maar de meer-persoonstickets zoals ze verkocht zijn. Toegang kan worden geweigerd als je hierdoor samen met iemand komt te zitten die niet uit hetzelfde huishouden komt!

Hoe waarborgen jullie de anderhalve meter afstand?
Met looproutes, markeringen op de vloer en door vaste zitplaatsen in de zaal.

Kan ik mijn handen wassen en ontsmetten?
Ja, we hebben verschillende ontsmettingsstations in het gebouw staan.

Is toilet bezoek mogelijk tijdens mijn bezoek?
Toilet bezoek is mogelijk. Probeer echter thuis gebruik te maken van het toilet. Toiletten worden extra schoongemaakt en er geldt een maximum aantal personen per toiletgroep.

Wordt de zaal tussendoor schoongemaakt?
Jazeker, tussen verschillende concerten door is tijd ingerekend om de zaal grondig schoon te kunnen maken.

Corona Maatregelen Oefenruimtes - +

Onze oefenruimtes zijn tijdens deze coronaperiode gewoon open! Hierbij hanteren we wel de volgende maatregelen voor een veilig oefenruimte bezoek. Check deze goed!

 • We houden 1,5 meter afstand van elkaar
 • Reserveringen gaan enkel via een mail aan oefenruimtes@devorstin.nl
 • Kom uiterlijk 5 minuten voor aanvang en wacht buiten op een 1,5 meter stip, de beheerder zal de buitendeur voor jullie open doen.
 • In jullie oefenruimte staan desinfectiemiddelen, ontsmet de handen bij binnenkomst
 • In de grote oefenruimtes (1&2) mogen maximaal 5 personen
 • In de kleine oefenruimtes mogen maximaal 4 personen
 • Op de vloer staan 1,5 meter markeringen
 • Per oefenruimte is één zanger toegestaan
 • Heb je een eigen microfoon? Neem deze mee!
 • Blazers zijn helaas nog niet toegestaan
 • Bij klachten (hoesten, koorts, verkoudheid) of een huisgenoot met klachten kan kosteloos geannuleerd worden.
 • Om teveel mensen tegelijk in de gang te voorkomen maken we gebruik van tijdslots:
 • 19:15 – 22:15
  19:30 – 22:30
  19:45 – 22:45
  20:00 – 23:00
 • (Voorkeur opgeven kan maar geeft geen garantie op gewenst blok) 
 • Kijk bij het verlaten van je ruimte eerst in de gang of deze vrij is.
 • Ontsmet voor én na toiletgebruik je handen en sluit de klep voor het doorspoelen.
 • Aan de bar worden deze periode geen dranken verkocht en er is geen zitgelegenheid
 • Na jullie repetitie kan één persoon de krat inleveren en (met pin) komen afrekenen, overige bandleden wachten buiten.
 • Alleen bandleden zijn toegestaan, geen bezoek
 • Volg te alle tijden de instructies van de medewerkers van De Vorstin
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om oefenruimte gebruikers met verkoudheidsklachten, koorts en/of zij die de veiligheids- en voorzorgsmaatregelen niet naleven, van bezoek & deelname uit te sluiten.

We zijn voorlopig open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en plannen maximaal 2 weken vooruit.

Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify