FAQ

1 - Je Bezoek

Wat is het bezoekadres? - +

De Vorstin ligt in het centrum van Hilversum, op loopafstand van het station. Het is gelegen aan Koninginneweg 44, klik hier voor de routebeschrijving in Google Maps.

Bereikbaarheid met OV - +

De Vorstin ligt op circa vijf minuten loopafstand (400 meter) van Station Hilversum. Verlaat het station aan de centrumzijde en loop naar rechts. Je kan langs het spoor lopen of via de straat parallel hieraan. Blijf rechtdoor lopen en dan zie je ons aan je linkerhand.

Bereikbaarheid met auto - +

Je kunt niet bij ons parkeren. Dit is ook niet mogelijk bij het hotel naast of bij het restaurant tegenover ons. Dit is privéterrein en niet bedoeld voor bezoekers van De Vorstin.

Er zijn 3 betaalde parkeergelegenheden in de buurt (van dichtbij naar verder weg):
• Parkeerterrein Langgewenst
• Q-Park Hilversum Markt
• Q-Park Hilvertshof

Is het pand toegankelijk voor iedereen? - +

De Vorstin is toegankelijk voor elke bezoeker!

Als je meer wilt weten over het reserveren van (rolstoel)plaatsen, het gebruik van het mindervalide toilet of de lift, de rij overslaan en dichtbij parkeren, lees dan deze toelichting.

Leeftijdgrens - +

Ben je jonger dan 16 jaar dan mag je alleen een concert bezoeken onder begeleiding van iemand van 18 jaar of ouder. Of wanneer er specifiek een andere leeftijdgrens is aangegeven bij het event. De begeleiding moet zich kunnen legitimeren en te allen tijde aanwezig blijven.
Let op: bij danceavonden is de minimum leeftijd 18 jaar, tenzij specifiek anders is aangegeven. Vanzelfsprekend geldt de ‘onder begeleiding’ regel niet bij 18+-avonden.

Alcoholbeleid - +

Geen 18? Dan krijg je geen drankjes met daarin alcohol. Drink je wel iets met alcohol en we komen hierachter, dan verzoeken we je vriendelijk om het pand te verlaten.

Is de garderobe verplicht? - +

Ja, het gebruik van de garderobe is verplicht.

Het is niet toegestaan jassen, tassen, rugzakken en helmen los in een andere ruimte te plaatsen of te hangen. Schade of verlies van in bewaring gegeven items en/of inhoud wordt niet vergoed, tenzij dit aantoonbaar is gebeurd door opzet of grove nalatigheid van De Vorstin of haar medewerkers. Zonder ontvangstbewijs worden geen items teuggegeven. Er zijn geen kluisjes aanwezig.

Betaalmethodes in de Vorstin - +

Op dagen dat onze zalen open zijn kun je aan de bar pinnen en contant betalen.

Verder kun je in onze online ticketshop betalen met:

 • iDEAL
 • Mastercard
 • VISA
 • Bancontact Card
 • Payconiq by Bancontact
 • Sofort

Je kunt op dagen dat we geopend zijn bij onze ticketoffice betalen met:

 • Contant
 • PIN
 • Mastercard
 • VISA
 • American Express
 • Payconiq QR-code met je telefoon

Je kunt bij onze oefenruimtes betalen met:

 • Contant
 • PIN
 • Mastercard
 • VISA
 • American Express
 • Payconiq QR-code met je telefoon

Betalen

Fotograferen of filmen - +

Je mag helaas zonder toestemming geen professionele foto-, video- en audioapparatuur mee naar binnen nemen. Een consumentencamera met vaste lens is geen probleem.

Is gehoorbescherming nodig? - +

Bij onze concerten kan sprake zijn van hoge geluidsdruk, daarom raden we aan om altijd gehoorbescherming bij je te hebben. Ben je ze vergeten? Ze zijn voor drie euro te koop! Vraag ernaar bij een van onze medewerkers.

Kan ik roken in De Vorstin? - +

De Vorstin is rookvrij, er mag alleen buiten gerookt worden. Hou je je niet aan onze regels, dan verzoeken we je ons terrein te verlaten en kunnen we een (tijdelijke) ontzegging opleggen. E-smokers vallen ook onder deze regeling.

WiFi - +

WiFi Vorstin is voor iedereen in ons pand beschikbaar. Het wachtwoord is vorstin

Hapje eten? - +

Wil je van tevoren een hapje eten? Dan raden wij restaurant Tiramisu aan! Je vindt het restaurant aan de overkant van de straat (Koninginneweg 101). Eet smakelijk!

Gevonden voorwerpen - +

Ben je na je bezoek aan De Vorstin iets verloren of kwijt? Kom als we open zijn kijken of het is afgegeven bij de garderobe. Of stuur een mail naar info@devorstin.nl. Wij gooien nooit iets weg!

Hoe laat start het concert? - +

In de agenda staat bij elk programma ‘deur open’, dat is de tijd waarop de zaal open gaat. Als er staat ‘start’ dan is dit de aanvangstijd van het optreden. Tijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Hou dus onze website, social media en/of je mail goed in de gaten!

2 - Tickets

Hoe kan ik online tickets bestellen? - +

Ticket bestel je online in onze ticketshop.

Hoe werkt online bestellen? - +

Stap 1:Aaccount aanmaken / inloggen

• Maak een account aan → aanmaken

OF

• Log in met je account → inloggen

Kies je event en rond de bestelling af.

Stap 2: Mailbox
Je ontvangt een bevestiging van je bestelling via e-mail. Hierin staat een link om je tickets te downloaden. Ook zijn je tickets direct te downloaden in je account via ‘mijn tickets’.

Stap 3: Tickets
Print je tickets uit of laat ze zien op je smartphone. De Vorstin scant de unieke barcode op het ticket.  Elke barcode is uniek, dus laat al je tickets uit de bestelling zien bij de entree. Om papierverspilling tegen te gaan, adviseren wij om het e-ticket vanaf je telefoon te laten scannen. Zet hierbij de schermverlichting op maximaal!

Waar kan ik tickets kopen? - +

Je kunt op de dag van een event bij onze kassa kaarten kopen. Ook zijn tickets te koop bij Platenhuis ’t Oor: Leeuwenstraat 44 in Hilversum.

Soms verkoopt de organisator van een concert of feest de tickets alleen via zijn eigen kanaal, dit gaat dan niet via onze ticketshop. Uiteraard verwijzen wij op de website naar de verkooplink. Deze tickets zijn dan niet via de kassa of ’t Oor verkrijgbaar.

Geen tickets ontvangen, of ben je ze kwijt? - +

Kun je je ticket niet meer terugvinden? Of ben je deze kwijt? Je kunt je ticket altijd terugvinden in je account. Je kunt hier inloggen. Vul vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in en klik op Login. Daarna ga je naar het menu en klik je op Mijn tickets. Hier staat je bestelling. Klik op PDF om je ticket(s) te downloaden, of om op te slaan.

Kan ik tickets reserveren? - +

Helaas is het niet mogelijk om telefonisch tickets te bestellen of te reserveren.

Kan ik mijn tickets teruggeven? - +

Dit is helaas niet mogelijk. Wij volgen hierin de algemene bezoekersvoorwaarden van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF).

Je kunt wel altijd je ticket(s) via Ticketswap aanbieden aan andere geïnteresseerden.

Wat zijn servicekosten? - +

Naast de prijs van het kaartje, die de kosten dekt voor de gage van de artiest en het gebruik van de garderobe, betaal je servicekosten. Per ticket worden servicekosten gehanteerd, ongeacht of de tickets online, aan de kassa, bij Platenhuis ’t Oor of Café The Skiff worden gekocht. De kaartverkoop van shows van De Vorstin wordt voor het grootste gedeelte verzorgd door Stager. Met de servicekosten worden onder meer de kosten voor de software, online en fysieke verkooppunten, klantenservice, betaalkosten zoals iDeal en kaartscanners gedekt.

De servicekosten zijn bij alle aankopen als volgt:

 • Tickets tot en met € 10,00: € 2,00
 • Tickets vanaf € 10,50 tot en met € 17,50: € 3,50
 • Tickets vanaf € 18,00 tot en met € 27,50: € 4,00
 • Tickets vanaf € 27,50: € 4,50

Update 25 augustus 2021

Kan ik korting krijgen? - +

Ja, met de CJP-pas en de Cultuurkaart!

CJP-pas
Podium de Vorstin biedt structureel korting aan CJP-houders. Op vertoon van je CJP-pas betaal je bij bezoek aan de Vorstin altijd € 1 minder dan de prijs van het webticket! Let op: tickets zijn alleen op vertoon van de CJP-pas aan de kassa van de Vorstin te verkrijgen èn bij Platenhuis ’t Oor.

Cultuurkaart
Podium de Vorstin accepteert de Cultuurkaart als betaalmiddel. Leerlingen kunnen aan de kassa van De Vorstin betalen met hun Cultuurkaart. CKV-docenten en -coördinatoren kunnen met een betaalorder via www.cjp.nl een klassikale betaling doen. Aangezien de cultuurkaart ook geldt als CJP zijn bovengenoemde CJP-kortingen van toepassing op vertoon van de Cultuurkaart.

Zijn er rolstoelplaatsen? - +

Ja zeker, zowel in de grote zaal als in de kleine zaal zijn er 2 rolstoelplaatsen beschikbaar, deze zijn per mail te reserveren: tickets@devorstin.nl.

Wat als een show wordt verplaatst? - +

In principe hoef je niets te doen, want je gekochte ticket blijft gewoon geldig voor de nieuwe datum. Kun je niet komen op deze nieuwe datum? Dan kun je je geld terugvragen. Geen probleem! Dit kan door ons jouw ticket- en bankgegevens te sturen via dit formulier.

Wat als een programma is afgelast? - +

Wanneer je een ticket hebt gekocht en het evenement wordt afgelast, dan kun je je geld terugvragen. Dit kan door ons jouw ticket- en bankgegevens te sturen via dit formulier.

Heb je nog vragen? - +

Staat je vraag niet tussen onze veelgestelde vragen? Dan kan je ons via dit contactformulier bereiken.

Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify