;

FAQ

1 Tickets

Waar bestel ik online tickets? - +

Bestel nu online tickets veilig, gemakkelijk en snel: ticketshop

Hoe werkt online bestellen? - +

Stap 1 account aanmaken / inloggen
• Maak een account aan | aanmaken
• Log in met je account | inloggen

Stap 2 mailbox
Je ontvangt een bevestiging van de tickets in je mailbox met een link om de tickets te downloaden. Ook zijn de tickets direct te downloaden in je account bij ‘mijn tickets’.

Stap 3 tickets
Print de tickets uit of laat de tickets zien op de telefoon. De Vorstin scant de barcode op het ticket, elke barcode is uniek. Om papierverspilling tegen te gaan, adviseren wij om het e-ticket vanaf je telefoon te laten scannen. Zet hierbij de schermverlichting op maximaal.

Waar kan ik tickets kopen? - +

Aan de kassa van de Vorstin kunnen ook tickets worden gekocht, geopend op dagen dat er een show staat geprogrammeerd. Ook zijn tickets te koop bij Platenhuis ’t Oor: Leeuwenstraat 44 in Hilversum.

Soms verkoopt de organisator van een concert of feest de tickets alleen via zijn eigen kanaal, dit gaat dan niet via de Vorstin ticketshop. Uiteraard verwijst de Vorstin op de site naar de verkooplink, maar zijn de tickets niet via de voorverkoopadressen verkrijgbaar.

Geen tickets ontvangen? - +

Kun je je ticket niet meer terugvinden? Mail naar tickets@devorstin.nl en dan sturen we je je ticket(s) opnieuw toe.

En werkt op de dag zelf je telefoon onverhoopt niet mee. De kassa kan altijd de tickets voor je uitdraaien, hierbij is legitimatie verplicht.

Kan ik tickets reserveren? - +

Helaas is het niet mogelijk om telefonisch tickets te bestellen of te reserveren.

Kan ik mijn tickets retourneren? - +

Dit is helaas niet mogelijk, wij kunnen geen tickets terugnemen.

Je kunt je ticket bijvoorbeeld via Ticketswap aanbieden aan andere geïnteresseerden.

Waarom betaal ik servicekosten? - +

De servicekosten zitten doorgaans al in de ticketprijs. Hiervan worden vaak onzichtbare onkosten gedekt zoals het gebruik van systeemsoftware, online en offline verkooppunten, klantenservice en administratie.

Kan ik korting krijgen? - +

Ja, met de CJP-pas en de Cultuurkaart!

CJP-pas
Podium de Vorstin biedt structureel korting aan CJP-houders. Op vertoon van je CJP-pas betaal je bij bezoek aan de Vorstin altijd € 1 minder dan de prijs van het webticket! Let op: tickets zijn alleen op vertoon van de CJP-pas aan de kassa van de Vorstin te verkrijgen èn bij Platenhuis ’t Oor.

Cultuurkaart
Podium de Vorstin accepteert de Cultuurkaart als betaalmiddel. Leerlingen kunnen aan de kassa van de Vorstin betalen met hun Cultuurkaart. CKV-docenten en -coördinatoren kunnen met een betaalorder via www.cjp.nl een klassikale betaling doen. Aangezien de cultuurkaart ook geldt als CJP zijn bovengenoemde CJP kortingen van toepassing op vertoon van de Cultuurkaart.

Zijn er rolstoelplaatsen? - +

Ja zeker, zowel in de grote zaal als in de kleine zaal zijn er 2 rolstoelplaatsen beschikbaar, deze zijn per mail te reserveren: tickets@devorstin.nl.

Wat als een programma is verplaatst? - +

In principe hoef je niets te doen, want je reeds gekochte ticket blijft gewoon geldig voor de nieuwe datum. Ben je verhinderd op de nieuwe datum, dan kun je restitutie aanvragen via tickets@devorstin.nl.

Wat als een programma is afgelast? - +

Wanneer je een ticket hebt gekocht en het evenement wordt afgelast, dan kan je restitutie aanvragen, zodat de Vorstin het bedrag kan terugstorten. Mail onderstaande gegevens naar tickets@devorstin.nl:
• Naam rekeninghouder
• Aantal gekochte tickets
• Purchasenummer  (laatste 6 cijfers van) van de ticket(s)
• IBAN nummer

Heb je nog vragen? - +

Staat je vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Dan kan je ons via het contactformulier bereiken.

2 Je Bezoek

Wat is het bezoekadres? - +

Podium de Vorstin ligt in het hart van Hilversum, op loopafstand van station Hilversum. Het is gelegen aan Koninginneweg 44, klik hier voor de routebeschrijving in Google Maps.

Bereikbaarheid met OV - +

Podium de Vorstin ligt op circa 5 minuten loopafstand (400 meter) van Hilversum station. Verlaat het station aan de centrumzijde en loop naar rechts. Je kan langs het spoor lopen of via de straat parallel hieraan. Blijf rechtdoor lopen en dan zie je het podium aan je linkerhand.

Bereikbaarheid met auto - +

Je kunt niet bij de Vorstin te parkeren. Dit is ook niet mogelijk bij het hotel naast of bij het restaurant tegenover ons. Dit is privéterrein en niet bedoeld voor bezoekers van De Vorstin.

Er zijn 3 betaalde parkeergelegenheden in de buurt (van dichtbij naar verder weg):
• Parkeerterrein Langgewenst
• Q-Park Hilversum Markt
• Q-Park Hilvertshof

Is het toegankelijk voor iedereen? - +

Podium de Vorstin is toegankelijk voor elke bezoeker!

Meer weten over het reserveren van plaatsen, het gebruik van het mindervalide toilet en de lift, de rij overslaan en dichtbij parkeren, lees de toelichting.

Leeftijdgrens - +

Ben je jonger dan 16 jaar dan mag je alleen een concert bezoeken onder begeleiding van iemand van 18 jaar of ouder. Of wanneer er specifiek een andere leeftijdgrens is aangegeven bij het event. (De begeleiding dient zich te kunnen legitimeren en te allen tijde aanwezig te blijven.)
Let op: bij danceavonden is de minimum leeftijd 18 jaar tenzij ook weer specifiek anders is aangegeven. En hierbij geldt de ‘onder begeleiding’ regel niet.

Alcoholbeleid - +

Bezoekers jonger dan 18 jaar wordt geen alcoholische drank geschonken.

Is de garderobe verplicht? - +

Ja, het gebruik van de garderobe is verplicht, maar ook voor eigen risico. Het is niet toegestaan jassen, tassen, rugzakken en helmen los in een andere ruimte te plaatsen of te hangen. Schade of verlies van in bewaring gegeven items en/of inhoud wordt niet vergoed, tenzij dit aantoonbaar is gebeurd door opzet of grove nalatigheid van Podium de Vorstin of haar medewerkers. Zonder ontvangstbewijs worden geen items geretourneerd. De garderobe bedraagt € 1 per persoon. Er zijn geen kluisjes aanwezig.

Betaalmethodes in de Vorstin - +

Je kunt zowel aan de kassa als bij de bar met contact en pin betalen. De voorkeur is pinnen!

Fotograferen of filmen - +

Het is niet toegestaan zonder toestemming professionele foto-, video- en audioapparatuur mee naar binnen te nemen. Consumentencamera’s worden wel toegestaan.

Is gehoorbescherming nodig? - +

Bij onze concerten kan sprake zijn van hoge geluidsdruk, daarom raden we aan om altijd gehoorbescherming bij je te hebben. Ben je ze vergeten? Ze zijn voor € 3 te koop bij de garderobe!

Rookvrij toch? - +

Podium de Vorstin is rookvrij, er mag alleen buiten gerookt worden. Roken buiten de daarvoor bestemde ruimte leidt tot directe uitzetting en een eventuele (tijdelijke) ontzegging. E-smokers vallen ook onder deze regeling.

WiFi - +

Wifi vorstin is voor iedereen in ons pand beschikbaar, met het wachtwoord: vorstin.

Hapje eten? - +

Wil je van tevoren een hapje eten? Dan tipt de Vorstin restaurant Tiramisu, recht tegenover het poppodium. Eet smakelijk!

Gevonden voorwerpen - +

Ben je na je bezoek aan de Vorstin iets verloren of kwijt? Kom tijdens de openingstijden van de Vorstin kijken of het afgegeven is bij de garderobe. Of stuur een mail naar info@devorstin.nl.

Waar staan de tijden? - +

In de agenda staat bij elk programma ‘deur open’, dat is de tijd waarop de zaal is geopend. Als er staat ‘start’ dan is dit de aanvangstijd van het optreden. Tijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Corona

Coronamaatregelen concerten - +

Gelukkig zijn we weer open!

Zolang de strikte maatregelen gelden, organiseren wij een reeks intieme concerten waarbij alle coronamaatregelen in acht worden genomen. We volgen de richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM volledig. We willen van deze concerten een fijne en intieme ervaring maken, maar om dit voor iedereen ook veilig te houden gelden bij ons een aantal spelregels:

Algemeen:
– Houd anderhalve meter afstand van anderen;
– Blijf thuis als je verkoudheids- of griepklachten hebt;
– Vermijd drukte;
– Schud geen handen;
– Was je handen regelmatig;
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
– Reis zo veel mogelijk lopend of met de fiets.

Tickets:
– Tickets worden alleen online verkocht. Belangrijke informatie over je bezoek wordt via e-mail aan alle ticketkopers gestuurd. Iedere bezoeker dient op de hoogte te zijn van de richtlijnen en voorwaarden, daarom is contactinformatie bij ieder ticket nodig;
– Tweepersoonstickets zijn aaneengesloten plaatsen. Hierbij hanteren we de regels van de overheid en het RIVM. Check de actuele regels op rijksoverheid.nl.

Voor je bezoek aan de Vorstin:
– Print je gekochte kaarten of download deze op je mobiel telefoon. Deze worden op een veilige manier gescand;
– Maak thuis voor vertrek gebruik van het toilet;
– Kom aan op de tijd die aangegeven is in de servicemail die je ontvangt voor aanvang van de show.

Tijdens je bezoek aan de Vorstin:
– Volg te allen tijde de aanwijzingen op van ons personeel;
– Desinfecteer je handen regelmatig bij de hiervoor ingerichte desinfecteerstations;
– Raak alleen de plekken aan die noodzakelijk zijn om aan te raken;
– Volg de aangegeven routes bij binnenkomst en vertrek;
– Er is geen garderobe. Neem je jas en tas mee naar de zaal;
– Meezingen is helaas niet toegestaan.

Na je bezoek aan de Vorstin:
– We zijn benieuwd naar je mening: is je iets opgevallen wat beter kan, of wil je nog iets kwijt over je bezoek aan de Vorstin? Mail naar info@devorstin.nl.

Overig:
Kan ik mijn ticket voor iemand anders kopen?
Ja dit mag. De koper dient wel de e-mail met belangrijke informatie door te sturen naar degene die De Vorstin gaat bezoeken.

Moet ik anderhalve meter afstand houden tot mijn gezelschap?
We hanteren de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Check de actuele regels op rijksoverheid.nl. Let op! Wij hanteren de anderhalve meter per ticket. Het aantal personen waarvoor je een ticket hebt gekocht zitten op aaneengesloten stoelen en bevatten dus geen anderhalve meter afstand.

Kan ik gebruik maken van een ticket op andermans naam?
Ja dit mag. De koper dient wel de e-mail met belangrijke informatie door te sturen naar degene die De Vorstin gaat bezoeken.

Ik heb verkoudheidsklachten en/of koorts. Wat nu?
We vragen je bij binnenkomst naar je gezondheid en die van je huisgenoten. We behouden het recht om je de toegang te weigeren bij het vertoon van klachten.

Je kunt je geld terug krijgen als je ziek bent. Het is belangrijk dat je dit tijdig aangeeft via een mail aan tickets@devorstin.nl.

Hoe zit het met mondkapjes?

We vragen je om in De Vorstin gebruik te maken van een eigen mondkapje. Het advies luidt om deze te dragen vanaf de entree tot het moment dat je op de stoel zit. Het dragen van een mondkapje wordt ten strengste aangeraden.

Kan ik mijn handen desinfecteren?

Bij binnenkomst is er de mogelijkheid om je handen te desinfecteren. We vragen je hier gebruik van te maken.

Ik heb mijn tickets via Ticketswap aangeschaft, hoe zit dit precies?
De tickets zijn gewoon geldig. Let wel op! De tickets zijn verkocht als aaneengesloten tickets. Zorg dus dat je geen losse tickets koopt maar de meer-persoonstickets zoals ze verkocht zijn. Toegang kan worden geweigerd als je hierdoor samen met iemand komt te zitten die niet uit hetzelfde huishouden komt!

Hoe waarborgen jullie de anderhalve meter afstand?
Met looproutes, markeringen op de vloer en door vaste zitplaatsen in de zaal.

Kan ik mijn handen wassen en ontsmetten?
Ja, we hebben verschillende ontsmettingsstations in het gebouw staan.

Is toilet bezoek mogelijk tijdens mijn bezoek?
Toilet bezoek is mogelijk. Probeer echter thuis gebruik te maken van het toilet. Toiletten worden extra schoongemaakt en er geldt een maximum aantal personen per toiletgroep.

Wordt de zaal tussendoor schoongemaakt?
Jazeker, tussen verschillende concerten door is tijd ingerekend om de zaal grondig schoon te kunnen maken.

Corona Maatregelen Oefenruimtes - +

Onze oefenruimtes zijn weer open! Hierbij hanteren we de volgende maatregelen voor een veilig oefenruimte bezoek. Check deze goed!

 • We houden 1,5 meter afstand van elkaar
 • Reserveringen gaan enkel via een mail aan oefenruimtes@devorstin.nl
 • Kom uiterlijk 5 minuten voor aanvang en wacht buiten op een 1,5 meter stip, de beheerder zal de buitendeur voor jullie open doen.
 • In jullie oefenruimte staan desinfectiemiddelen, ontsmet de handen bij binnenkomst
 • In de grote oefenruimtes (1&2) mogen maximaal 5 personen
 • In de kleine oefenruimtes mogen maximaal 4 personen
 • Op de vloer staan 1,5 meter markeringen
 • Per oefenruimte is één zanger toegestaan
 • Heb je een eigen microfoon? Neem deze mee!
 • Blazers zijn helaas nog niet toegestaan
 • Bij klachten (hoesten, koorts, verkoudheid) of een huisgenoot met klachten kan kosteloos geannuleerd worden.
 • Om teveel mensen tegelijk in de gang te voorkomen maken we gebruik van tijdslots:
 • 19:15 – 22:15
  19:30 – 22:30
  19:45 – 22:45
  20:00 – 23:00
 • (Voorkeur opgeven kan maar geeft geen garantie op gewenst blok) 
 • Kijk bij het verlaten van je ruimte eerst in de gang of deze vrij is.
 • Ontsmet voor én na toiletgebruik je handen en sluit de klep voor het doorspoelen.
 • Aan de bar worden deze periode geen dranken verkocht en er is geen zitgelegenheid
 • Na jullie repetitie kan één persoon de krat inleveren en (met pin) komen afrekenen, overige bandleden wachten buiten.
 • Alleen bandleden zijn toegestaan, geen bezoek
 • Volg te alle tijden de instructies van de medewerkers van De Vorstin
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om oefenruimte gebruikers met verkoudheidsklachten, koorts en/of zij die de veiligheids- en voorzorgsmaatregelen niet naleven, van bezoek & deelname uit te sluiten.

We zijn voorlopig open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en plannen maximaal 2 weken vooruit.

Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify