Laatste Nederlandse Kayak-show ooit

Laatste Nederlandse Kayak-show ooit

De van origine Hilversumse progressieve rockband Kayak speelt 14 mei 2022 de laatste Nederlandse show ooit in De Vorstin. Dit optreden is onderdeel van de Europese afscheidstournee van de band. Support is er van de band Lesoir.

Hiermee is de cirkel rond, want hun eerste Nederlandse optreden ooit was in 1972 in Hilversum. Kayak sluit niet uit dat de band voor speciale projecten of gelegenheden nog eens samen het podium op zal stappen, maar in tourverband is het na 21 mei voorbij.

Op 22 april 2022 begint Kayak aan een tournee door Nederland en een aantal Europese landen zoals Engeland, Duitsland, België, Denemarken, Zweden en Noorwegen. De concertreeks wordt op 21 mei afgesloten in Oslo. Het is de laatste keer dat de band, die bijna vijftig jaar geleden werd opgericht, op tournee zal gaan.

Toetsenist/bandleider Ton Scherpenzeel licht het besluit toe: “Aan elke reis, hoe prachtig ook, komt een keer een eind. De rest van de band had nog best door willen gaan, dus dat maakte de beslissing extra moeilijk. En het spelen zelf vind ik ook nog altijd ontzettend leuk. Maar er komt ontzettend veel (en steeds meer) bij kijken voor bands zoals wij om zo’n tour tot een goed einde te brengen en ik voel bij mezelf dat de rek er beetje uit is. En hoe jammer ook, ik wil liever te vroeg stoppen dan te lang doorgaan.”

Tickets voor de laatste Nederlandse show van Kayak zijn maandag 29 november vanaf twaalf uur te koop via onze website. Ook kunnen tickets gekocht worden bij Platenhuis ’t Oor.


 

Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin

Volg ons op spotify