;

OVER ONS

Over de Vorstin

Podium de Vorstin
In 2010 opende podium de Vorstin de deuren van een gloednieuw gebouw, ontworpen door architectenbureau De Architekten Cie. In dat jaar vonden in het nieuwe pop- en cultuurpodium van Hilversum de opnames van het toen nog onbekende tv-programma The Voice of Holland plaats.

Sindsdien heeft het podium zich bewezen als een solide poppodium dat van steeds grotere betekenis is geworden voor de popcultuur in de regio en, als podium in het hart van Hilversum, het centrum cultureel heeft verrijkt.

De Vorstin heeft een grote zaal met uitschuifbare theatertribune en een bezoekerscapaciteit van 850 (staand) of 240 (zittend) personen. Daarnaast is er een kleine zaal die plaats biedt aan 275 bezoekers.

Een vast team en enthousiaste vrijwilligers vormen samen het hart van De Vorstin. Stichting Podium de Vorstin kent een bestuursmodel en wordt geleid door een directeur.

Doelstelling
De Vorstin heeft ten doel door onder meer het exploiteren van een of meer culturele accommodaties ruimte te bieden aan publieksvoorstellingen en activiteiten van hedendaagse podiumkunst en jongerencultuur, in het bijzonder popmuziek en popcultuur. Het podium biedt dat aan voor een zo breed mogelijk publiek, voornamelijk afkomstig uit Hilversum en aansluitende regio.

Missie en visie
De Vorstin wil ruimte bieden aan activiteiten van hedendaagse podiumkunst, in het bijzonder popmuziek en popcultuur, voor een zo breed mogelijk publiek, voornamelijk afkomstig uit Hilversum en aansluitende regio.

Hilversum kan als mediastad nog meer betekenis krijgen voor de inwoners en gevestigde organisaties als de Vorstin een veelzijdig en onderscheidend muzikaal programma aanbiedt en daarbij samenwerkt met andere organisaties met overlappende doelen.

Het muziekpodium dient als crossmediale muzikale broedplek voor opkomend talent en ervaren musici en wil een huis zijn voor een breed publiek aan muziekbelevers en makers in ’t Gooi en Hilversum als mediastad in het bijzonder.

Strategie
Om een brede doelgroep te bedienen programmeert de Vorstin in haar grote zaal bekende nationale en internationale mainstream acts. De kleine zaal wordt ingezet om zowel lokaal als nationaal talent een podium te bieden en een artistiek rijke programmering te realiseren.

Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Binnenkort in De Vorstin:

Volg ons op spotify