OVER ONS

Over De Vorstin

De Vorstin is het poppodium van de Mediastad. We vervullen als poppodium een belangrijke rol in het ontwikkelen van activiteiten voor de hedendaagse podiumkunst en jongerencultuur in Hilversum en ’t Gooi. Ook zijn we een crossmediale muzikale broedplek voor opkomend talent en ervaren musici. Daarnaast zijn we een huis voor een breed publiek aan muziekbelevers en makers.

In 2010 openden wij de deuren van een gloednieuw gebouw. In dat jaar vonden in het nieuwe pop- en cultuurpodium van Hilversum de opnames van het toen nog onbekende tv-programma The Voice of Holland plaats.

Sindsdien hebben wij ons bewezen als een solide poppodium dat van steeds grotere betekenis is geworden voor de popcultuur in de regio. Met onze komst hebben we, als podium in het hart van Hilversum, het centrum cultureel verrijkt.

We hebben een grote zaal met een bezoekerscapaciteit van 850 (staand) of 240 (zittend) personen. Daarnaast is er een kleine zaal die plaats biedt aan 275 bezoekers.

Muziekcafé met Milow, Voltage en Janne Schra

Op de foto het podium van onze kleine zaal.

Een vast stafteam en enthousiaste vrijwilligers vormen samen het hart van ons podium. Stichting Podium De Vorstin kent een bestuursmodel en wordt geleid door een directeur.

Doelstelling

Wij hebben als doel door onder meer het exploiteren van een of meer culturele accommodaties ruimte te bieden aan publieksvoorstellingen en activiteiten van hedendaagse podiumkunst en jongerencultuur, in het bijzonder popmuziek en popcultuur. Wij bieden dat aan voor een zo breed mogelijk publiek, voornamelijk afkomstig uit ’t Gooi.

Missie en visie

Hilversum kan als mediastad nog meer betekenis krijgen voor de inwoners en gevestigde organisaties als wij een veelzijdig en onderscheidend muzikaal programma aanbieden. Zeker als we daarbij samenwerken met andere organisaties met overlappende doelen. Ons podium dient als crossmediale muzikale broedplek voor opkomend talent en ervaren musici. We zijn inmiddels een thuis voor een breed publiek aan muziekbelevers en makers in ’t Gooi en Hilversum.

Strategie

Om een brede doelgroep te bedienen programmeren we in onze grote zaal bekende nationale en internationale acts. De kleine zaal wordt ingezet om zowel lokaal als nationaal talent een podium te bieden en een artistiek rijke programmering te realiseren.

Word lid van onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste shows.

Verstuur

Volg ons op spotify